Skip to main content
Fejlesztés

Megújulhat az Eszterházy Károly Egyetem három egri épülete

By 2021. január 27.

Épületenergetikai fejlesztés keretében hamarosan megújulhat az Eszterházy Károly Egyetem három egri épülete. A munka a belvárosi „B” illetve az Almagyar-dombi „E” és „Delta” jelű házakat érinti. A folyamat még az ajánlatkérési szakaszban tart, a hirdetmény január 25-én jelent meg az ekr.gov.hu-n, a találatot ezúton is hálásan köszönjünk Olvasónknak.

Városképi szempontból a „B” épület megújulása a legizgalmasabb kérdés. A hétemeletes toronyház a Főispáni lak helyére épült még 1981-ben, aztán hogy a csere megérte-e, azt mindenki döntse el magának, részünkről mi már egészen megbarátkoztunk vele. Eredetileg Pártiskola funkcióját töltötte be, ma az egyetemhez tartozik, felső emeletein pedig tanszálloda működik. Megjelenésével a barokk belváros szélére kevésbé-, a modern fürdőnegyed mellé viszont annál jobban illik, összességében tehát mégis csak ügyes határvonalat húz a múlt és a jelen közé. Tervezői Ybl-díjat kaptak érte, egyetlen szívfájdalmunk vele kapcsolatban a színe, ez a barnás árnyalat valahogy a Líceumnál sem működött, és nem a legjobb vele a Centrum áruház sem. Ha van egy kis szerencsénk, az energetikai fejlesztést követően hamarosan színt válthat a homlokzat.

A tervezett munka keretében többek között napelemeket telepítenének, szigetelnék az épületet és korszerűsítenék a fűtést.

„A projekt az Eszterházy Károly Egyetem 3300 Eger, Egészségház utca 4. hrsz.: 6598/1 „B” épületét érinti. Az épületenergetikai beruházás hőszigetelést, nyílászáró cserét, fűtéskorszerűsítést tartalmaz a hatályos 7/2006. (IV.24.) TNM rendelet követelményszintjének való megfeleléssel, törekedve az üzemeltetés energiaköltségeinek minél magasabb megtakarítására.
Az épületenergetikai felújítási/korszerűsítési kivitelezési tevékenység főbb mennyiségei:
Homlokzati keretállványok, fém keretvázból,
szintenkénti palóterítéssel, korláttal, lábdeszkával, 4161 m2
Függönyfal üvegezéseinek óvatos bontása 2254,7 m2
Rögzített alumínium szerkezetek üvegezése 2254,7 m2
Lapostető hő- és hangszigetelése 808,8 m2
Csapadékvíz elleni szigetelés; Tetőszigetelő rendszer készítése 1308 m2
Homlokzat hőszigetelés, üvegszövetháló-erősített
komplett hőszigetelő rendszerrel 1580 m2”

Az eredeti leírás ennél sokkal hosszabb, akit érdekelnek a szakmai részletek is, neki javasoljuk a hirdetmény letöltését a bejegyzésé végén. Ugyanebben a dokumentumban találhatók az „E” és a „Delta” épületre vonatkozó fejlesztések is.

Kapcsolódó letöltés

Hirdetmény