Skip to main content
Fejlesztés

Április végén tervezik a Vicuska és Gergő szobor avatását

By 2021. február 14.

Hamarosan új szoborral gazdagodik Eger, ezt a város életét követők bizonyára már régebb óta tudják. Az Egri csillagok regényben megjelenő Vicuska és Gergő alakjai dr. Bagi István nyugalmazott kórházi főorvos ötlete nyomán öltenek testet a Végvári vitézek terén, valahogy így:

A kép még csak egy lehetséges elhelyezést mutat, a munka jelenleg a talpazat tervezésénél tart. Már ismerhető viszont az átadás lehetséges dátuma! Az Eger Hírek legújabb podcast epizódjából kiderül, hogy a szobor avatását jelen körülmények között április 30-ra tervezik, bár ez nyilván számos tényezőtől függ még.

A híroldal egy korábbi beszélgetés keretében megszólaltatta az alkotót, Szanyi Péter szobrászművészt is. Érdeklődőknek erre a videóra is érdemes tovább kattintaniuk, ahogy a jelenlegi podcast epizódot is ajánljuk meghallgatásra még több részletért. Az alkotás közadakozásból valósulhat meg, melyhez még további felajánlásokat várnak. Aki úgy érzi, hogy szeretné kivenni a részét Eger új szobrának elkészüléséből, ő erről a hirdetésről olvashatja el a szükséges tudnivalókat.