Skip to main content

Az elmúlt napokban több alkalommal történt szakmai, műszaki konzultáció az Egri várban a 2021. február 17-én leomlott Szép bástya D-NY-i támfalszakasz kárelhárítási, majd ezt követően helyreállítási munkálatainak mielőbbi megkezdése érdekében.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Dobó István Vármúzeum koordinálásával lezajlott bejárást követő egyeztetések elsődleges célja, hogy a szakemberek gyors megoldást találjanak az esetleges további károk megakadályozására, és ezt követően mielőbb megkezdődhessen a bástya megerősítése, majd a támfal helyreállítása.

A Mirkóckzi Ádám polgármester úr által már említett vis maior forrás megigénylésére szóló pályázat előkészítése folyamatban van. Benyújtására a jövő héten kerül sor.

A hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében a műemléki épület továbbra is zárva tart, kizárólag a vár területén kivitelezési munkát végző cég munkatársai, a felmérést, kárelhárítást végző szakemberek, valamint a Dobó István Vármúzeum dolgozói léphetnek be a területére.