Skip to main content
Szabadidő

Videókat ajánlunk az Eger alatti világról

By 2021. február 24.

Bizonyára sokan hallották már, hogy városunk alatt hatalmas kiterjedésű pincerendszer húzódik, melynek néhány ága máig ismeretlen. Különböző építkezésekkor itt-ott beszakad valami, és láss csodát, kiderül, hogy például a Mekcsey István utcáról simán át lehet sétálni az Almagyar utcára a föld alatt.

A meglepetéseken túl rengeteg olyan pince is van, melynek tudunk ugyan a létezéséről, viszont nem látogathatók, mert vagy életveszélyesek, vagy nyilván magántulajdonban vannak. Ezek felkeresését (bár kétségtelenül izgalmas lenne) nem ajánljuk senkinek, hiszen veszélyes játék, gondoljunk csak arra, hogy ha véletlen bajunk esik, jó eséllyel az életben nem talál meg minket senki odalent. A személyes séta helyett ajánlunk viszont egy sokkal biztonságosabb módszert a föld alatti világ megismerésére: nézzünk videókat!

 

A „Strange places, old castles, abandoned areas” című Youtube csatorna igazi csemege az Eger iránt mélyebben érdeklődőknek ( mélyebben, értjük! ;) ). A feltöltött videók segítségével a legkülönbözőbb helyeken tehetünk virtuális sétát, a szépasszonyvölgyi Istenes pincétől kezdve a tetemvári Darázskő pincén át a felnémeti Templomdombig. A videók nem műsorszerűek, ez alatt azt értsük, hogy ha nem érdeklődünk a téma iránt, akkor aligha lesz izgalmas élmény a megtekintésük, hiszen a szereplők csak sétálnak odalent, és nézelődnek. Ha viszont érdekelnek minket az Eger alatti pincék, akkor megtaláltuk a főnyereményt!

Mi borzasztóan ráfüggtünk, érdeklődőknek is csak ajánlani tudjuk a csatornát és végtelenül várjuk az újabb videókat!

Tovább a Youtube csatornára