Skip to main content
Fejlesztés

Kiírták a közbeszerzést az Eged hegyi kilátó építésére

By 2021. március 1.

A Nagy-Eged hegy kis ráfordítással Eger egyik meghatározó turisztikai attrakciója lehetne. Ha nem is szeretnénk többet belegondolni, önmagában már az a panoráma is elég vonzerőnek számíthat, ami a csúcsról elénk tárul.Kiváló adottságai ellenére a hegycsúcson álló Dobó István kilátó már évtizedek óta le van zárva és balesetveszélyessége miatt nem látogatható. Többször elhangzott már ígéret a rendbetételére, legutoljára valami ilyesmi építményt képzeltek a helyére.

Hogy végül milyen lesz a hegy új kilátója, még rejtély, az viszont egyre biztosabbnak tűnik, hogy valami tényleg épülni fog odafent! Február 25-én közbeszerzési eljárás indult, melynek beszédes tárgya: “Dobó István kilátó építése”.

Főbb munkarészek a leírás alapján:

Föld- és sziklamunka,
alapozás, helyszíni beton- és vasbeton munka,
fémszerkezetek szerelése,
fém korlátok és járórácsok elhelyezése, rögzítése,
acélszerkezetek rozsdamentesítése,
berendezések és látványelemek elhelyezése,
elektromos munkák
1. Földszinti padló
5,00 cm keménymészkő padlóburkolat
3,00 cm fagyálló ágyazóhabarcs
1,0cm kellősítés
25,0 cm részben új, részben meglévő betonaljzat megtisztítva
2. Természetes gyepfelület
3. Rámpa járófelület recézett csúszásmentes felületű horganyzott acél taposórács. Felület anyag NR-3 S00 30/3 főbordával, 33/33 horganyzott bordaosztással.
4. Lépcső járófelület recézett csúszásmentes felületű horganyzott acél taposórács. Felület anyag NR-3 S00 30/3 főbordával, 33/33 horganyzott bordaosztással.
5. Pihenőlemez járófelülete recézett csúszásmentes felületű horganyzott acél taposórács. Felület anyag NR-3 S00 30/3 főbordával, 33/33 horganyzott bordaosztással.
6.-7. Járófelület korlát horganyzott acélcső fogódzó és korlátelemek, közöttük horganyzott perforáltlemez 70% nyitottsággal, amely a látogató panorámaélményét a legkevésbé korlátozva biztosítja a kiesésvédelmet és egyben fontos része az építmény távlati homlokzati formájának.
8. Kilátólemez mellvédkorlát horganyzott acélcső fogódzó és korlátelemek, közöttük horganyzott perforáltlemez betétekkel 70% nyitottsággal, amely a látogató panorámaélményét a legkevésbé korlátozva biztosítja a kiesésvédelmet és egyben fontos része az építmény távlati homlokzati formájának.
9. Meglévő acél toronyváz bronz színű festéssel
10. Meglévő acél torony keresztmerevítők bronz színű festéssel
11. Új szerkezeti acélmerevítő rudak, bronz színű festéssel
12. Rámpa alátámasztó acélrudak bronz színű festéssel
13. Feszítőhuzalok a meglévő acélszerkezethez bronz színű festéssel
14. Toronycsúcs horganyzott acél rácsszerkezete
15. Acél villámhárító toronycsúcs

Érdeklődők ide kattintva érhetik el a teljes közbeszerzési eljárást.