Skip to main content
Más tollából

Egri Alapítvány a pénzügyi tudatosság fejlesztéséért

By 2021. március 12.

Az egri PÉNZMÁGNES Alapítvány beküldött cikke.

Gondolkoztál már azon, hogy hogyan lehetne az ország pénzügyi tudatosságát magasabb szintre emelni? A PÉNZMÁGNES Alapítvány és a CashFlow Mágnes Közösség éveken át törte a fejét azon, hogy hogyan oldja meg ezt a régóta fennálló problémát úgy, hogy korosztálytól függetlenül mindenkinek segíteni tudjanak.

A sok gondolkodás és ötletelés után született meg 2015-ben az egri székhelyű PÉNZMÁGNES Alapítvány – A fiatalok életben való sikeres boldogulásáért, méghozzá azzal a céllal, hogy megteremtse a pénzügyi tudatosság alapjait a fiatalok és fiatal felnőttek számára. Az alapítvány küldetése nem más, mint hogy minél többen vegyék kezükbe sorsukat, és a szükséges tudás birtokában felelős pénzügyi döntéseket hozzanak – alkalmazkodva az aktuális piaci helyzethez.

Az Alapítvány alapítóját, Patvaros Istvánt már gyerekkora óta foglalkoztatják a pénzügyek, mindig fontos volt számára a megtakarítás. Két gyermek édesapjaként küldetésének tekinti a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztését, hiszen egy szülő számára óriási örömöt jelent, hogy látja gyermekei növekvő tudatosságát.

Az Alapítvány 2019-ben a Magyar Nemzeti Bank Civil Háló Támogatási Programmal való együttműködésben kifejlesztette a CashFlow Magnet pénzügyi oktató és szimulációs társasjátékot. A társasjáték kifejlesztésével a fiatalok oktatásán felül cél az, hogy minél több fiatal számára legyen hozzáférhető a hétköznapokban használható tudatos pénzkezelés alapjai, amivel esélyük nyílik pénzügyi életük/jövőjük kézbentartására.

A CashFlow Magnet pénzügyi társasjátéknak köszönhetően egyre többen kapják meg azt az elméleti és gyakorlati pénzügyi tudást, amit a játék után a gyakorlatba tudnak ültetni, Mindezen tudást játék közben szerzik meg a játékosok, hiszen 15-20 év pénzügyi életét játszák el a fiatalok a játékasztaloknál.

Most pedig elérkezett az év azon időszaka, amikor igazán jót tehetsz, hiszen mint minden évben, idén is lehetőség nyílik arra, hogy rendelkezzünk személyi jövedelemadónk 1+1%-áról, magánszemélyként, KATA-s és egyéni vállalkozóként is. Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a társasjáték, vagy esetleg Te is szíveden viseled a gyermekek és fiatal felnőttek pénzügyi fejlődését, ajánld fel adód 1%-át ezen egri székhelyű közhasznú alapítvány számára, a fiatalok pénzügyi tudásának fejlesztéséért.

PÉNZMÁGNES Alapítvány

A fiatalok életben való sikeres boldogulásáért

Érdekel a társasjáték Felajánlom adóm 1%-át