Skip to main content
Fejlesztés

Az érsekkerti játszótér bővítését tervezi a Szerencsejáték Zrt.

By 2021. március 23.

„A Szerencsejáték Zrt. egy un. befogadó játszótér építését kezdeményezte „A játék összeköt!” program keretében Eger Megyei Jogú Város területén” – olvasható a 134/2021 (III.22) Polgármesteri határozat bevezetőjében. A határozat a bejegyzés végén letölthető, a lényeget pedig mi is megmutatjuk belőle.

Társadalmi felelősségvállalási programja keretében a Szerencsejáték Zrt. eddig már 13 játszóteret épített Magyarországon, mely szám idén várhatóan 5 újabb egységgel bővül. Az idén sorra kerülő városok között Eger is szerepel, konkrétan az érsekkerti játszótér átalakításával. A helyszínt a Városgondozás-sal közösen jelölte meg az önkormányzat, részben amiatt, mert így már adottak olyan infrastrukturális elemek, melyeket egy új helyszínen még ki kellene építenie a városnak. A játszótér kialakítását, vagy jelen esetben átalakítását a Szerencsejáték Zrt. finanszírozza, elkészülte után pedig közérdekű kötelezettségvállalás jogcímén ruházza át az önkormányzatra.

„A játék összeköt!” program keretében olyan, különleges, úgynevezett inkluzív, azaz befogadó játszóterek valósulnak meg országszerte az Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpont, továbbá a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete szakmai közreműködésével, amelyeken a fogyatékossággal élő gyermekek ép fejlődésű társaikkal együtt, közösen tudnak játszani. Az együtt játszás és a hozzáférhető játékélmény lehetőségét a megfelelő eszközkiképzéssel, burkolattal és megközelítési felülettel elhelyezett játékok, valamint az akadálymentes közlekedési pontok biztosítják nem csupán az ép, de valamennyi fogyatékossági csoporthoz tartozó gyermek számára is. A közös élményeknek pedig óriási hatásuk lehet abban, hogy a gyerekekben egész életükre elfogadó, együttműködő attitűd alakuljon ki egymás és fogyatékossággal élő társaik iránt is. A program mottója így tehát jóval több, mint csupán egy-egy jól csengő frázis: „Nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt!”.

Szerencsejáték Zrt.

Egy, a program keretében már korábban elkészült soproni játszótér. Fotó: Szerencsejáték Zrt.

Kapcsolódó letöltés

Polgármesteri határozat