Skip to main content

Virtuális örökbefogadással segít a turizmus-vendéglátás szektor nehéz helyzetbe került Heves megyei vállalkozásainak az Eszterházy Károly Egyetem.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek nagy mértékben sújtják a turizmus-vendéglátás ágazat szereplőit, ezért az Eszterházy Károly Egyetem Turizmus Tanszékének tanszékvezetője, Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita kezdeményezésére a tanszék oktatói, hallgatói úgy döntöttek, segítséget kínálnak a Heves megyei vállalkozásoknak ebben az embert próbáló időszakban. Az intézmény hallgatói – oktatói felügyelettel – virtuálisan örökbe fogadhatnak egy-egy kis- vagy közepes vállalkozást, szolidaritást vállalva velük, s szakmai támogatást nyújtva helyzetük javításához.

A munka önkéntes, a hallgatók maguk választhatják ki a támogatni kívánt szolgáltatókat, akiket felkeresnek, hogy felkínálják tudásukat, lehetőségeiket. Nem vállalják át a marketingtevékenységet, de a többi között közösségi média aktivitásokkal, figyelemfelhívó akciókkal, egyéni ötletekkel, szakmai javaslatokkal igyekeznek hatékony segítséget nyújtani.

Hiszünk abban, hogy a kezdeményezés elmélyíti a kapcsolatot a szolgáltatók és az egyetem között, s amely révén az eszterházys hallgatók, a jövő turisztikai szakemberei jobban megismerhetik a megye vállalkozásait, közösséget vállalva velük. Bízunk abban, hogy vállalkozások számára a nehéz helyzetben nyújtott segítő kéz nem „csak” gazdasági hasznot, de lelki támogatást is jelent.