Skip to main content
Kereskedelem

Eger a 7. legdrágább megyeszékhely a használt ingatlanok négyzetméterárait tekintve

By 2021. április 14.

Annyira jól adunk címeket, hogy igazából utána felesleges is elolvasni a bejegyzést, már úgyis kiderült a lényeg.

Az Ingatlan.com legfrissebb elemzésében a használt lakások és házak átlagos kínálati négyzetméterárát hasonlították össze. A statisztikából kiderül, hogy a fővárost + megyeszékhelyeket összefoglaló listán Eger a 8. helyen áll, tehát Budapestet nem nézve a 7. legdrágább megyeszékhely vagyunk, ha a felújított, újszerű és jó állapotú használt ingatlanokat vizsgáljuk. Ebben a kategóriában 419 000 Ft / négyzetméter az átlagár városunkban. A felújítandó és közepes állapotú ingatlanok esetében a 6. helyen állunk 375 000 Ft / négyzetméter átlagárral.

Ahogy a hasonló híreknél mindig elmondjuk, a magas egri árak megítélése nézőpont kérdése. A városba újonnan beköltözni vágyóknak, vagy első lakást vásárlóknak rossz hír, a már itt lakók viszont örülhetnek, mivel látványosan Eger a térség legerősebb városa és a helyi ingatlanok országos versenyben is kényelmesen megállják a helyüket. Dunán innen mindössze Debrecen, Szeged és Kecskemét számítanak drágábbnak városunknál.  A magas árfekvés elsősorban Eger általános népszerűségével-, Budapesthez közeli fekvésével- és a turizmus, illetve egyetem miatti jó befektetési lehetőségével magyarázható.

Az ingatlanportál elemzése szerint „a januártól elindult államilag támogatott lakásfelújítási program lendületet adott a korszerűsítésre váró lakások iránti keresletnek”.

„Idén a legnagyobb arányban Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Tolna és Nógrád megyékben érdeklődtek felújítandó ingatlanok iránt, mivel az érdeklődések 38-43 százaléka érkezett korszerűsítendő lakásokra és házakra. A tavalyi első negyedévhez képest ez átlagosan 5 százalékpontnyi növekedést jelent a felsorolt megyékben.”

Ingatlan.com