Skip to main content
Kereskedelem

Soha nem volt még ekkora szükség rá, hogy kocsmába járj

By 2021. április 22.

3,5 millió beoltottat követően április 24-én megnyílhatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Az éttermek, bárok, kocsmák november eleje óta, tehát már közel fél éve nem fogadhatnak vendégeket, emiatt rendkívül nehéz helyzetbe kerültek. A házhoz szállítás, aki ezt meg tudta oldani, többé-kevésbé képes volt enyhíteni a forgalomkiesésen, de a legtöbb esetben a kiszállítás csak a veszteség csökkentésére volt elegendő. Egy szó, mint száz, a szektor válságba került.

És hogy mit tehet az enyhítéseket követően egy hős állampolgár? Féktelen fogyasztásba kezd!

Vagy, ha nem is féktelenbe, de lehetőségei szerint azért valóban igyekszik segíteni a vendéglátókat.

A lezárások alatt a házhoz szállító éttermek összegyűjtésével próbáltuk kiszolgálni az éhes egrieket, és minimális mértékben támogatni a vendéglátókat. Az újranyitással ezt az oldalunkat pihenni küldtük, és most másik kedvenc szektorunk felé fordulunk: éljenek a kocsmák!

Kocsmákat mértékkel látogatni jó dolog. Hosszú kihagyás után pedig végre elérkezett az idő, hogy ismét túrára indulhatunk! Mi biztosan így teszünk, és erre buzdítunk másokat is. Soha nem volt még ekkora szükség rá, hogy kocsmába járj!

A blogon tágan szoktuk értelmezni a kocsma kifejezést, minden olyan helyet értünk alatta, ahová jóízűen beülhetsz egy sörre: valódi kocsmákat, büféket, bárokat, kávézókat és olyan éttermeket, ahol elbírja a hangulat, ha csak egy italt rendelsz. Itt az idő, hogy újra a városban fogyassz!

Azokat a hősöket, akik megosztják velünk friss élményeiket, ráadásul egy brutálisan menő, sörnyitós kulcstartóval is megajándékozzuk! Miért jár az ajándék?

  • 1 db beszámolóért olyan helyről, ahol még nem jártunk, VAGY
  • 2 db friss beszámolóért olyan helyről, ahol már mi is jártunk korábban.

Részletek és beküldés A nagy kocsmatúra oldalunkon.

Mire figyelj, ha útnak indulsz?

1) Most is az egészséged a legfontosabb. Attól, hogy enyhítettek a korlátozásokon, a vírus még jelen van. Fokozottan vigyázz az egészséged megőrzésére, és ha bármi tünetet észlelsz magadon, maradj otthon! A vendéglátóhelyeken tartsd be az előírásokat, vigyázz másokra is.

2) Tartsd szem előtt, hogy a vendéglátóhelyek kényszerpihenője elég hosszúra nyúlt. Lehetetlenség egyik pillanatról a másikra tökéletesen újranyitni, bizonyára lesznek olyan tételek az itallapon, amikkel nem tudnak még szolgálni, és valószínűleg dolgozóból is kevesebb lesz a pult túloldalán eleinte. Ahogy neked is kell egy kis idő reggel, hogy teljesen magadhoz térj, ugyanígy vannak ezzel a vendéglátóhelyek is.

3) Légy toleráns az ésszerű áremelésekkel. Senki nem szereti, ha többe kerül a rendelése, mint korábban, de egy válsághelyzetben sok minden mást sem szeretünk még. Természetes jelenség, hogy a vendéglátók árat emelnek, hiszen jelentős forgalomkiesésük keletkezett, ráadásul a teraszok újranyitásával legtöbb helyen még mindig csak a nullszaldó elérése lehet reális cél. Felesleges bosszankodnod a magasabb árakon, inkább szoktasd magad hozzájuk, mert ezek már nem fognak csökkeni később sem. Fontos viszont, hogy csak ésszerű áremelést fogadj el. Ha úgy ítéled meg, hogy valaki a te rendeléseden szeretné behozni a teljes veszteségét, nyugodtan sétálj tovább a következő vendéglátóhelyre.

Miért fogyassz vendéglátóhelyeken?

1) Mert hangulatosak.

2) Mert rengeteg embernek munkát adnak.

3) Mert többek között a vendéglátóhelyek töltik meg élettel a várost, ezért közös érdekünk életben tartanunk őket.