Skip to main content
Fejlesztés

Ijesztő terv hangzott el a Termálfürdő éttermével kapcsolatban

By 2021. április 29.

Lebontják a Termálfürdő évek óta csúfoskodó egykori éttermét – olvasható a hír az Egriügyek.hu-n. A fejlemény először végtelenül örömteli, aztán egy ponton drámai fordulatot vesz.

Kezdjük a jóval, mégpedig, hogy a romos épület már régóta nem méltó sem a fürdőhöz, sem Eger belvárosához, eddigi állapotában így semmiképpen sem volt már maradása. Ezt nagyon helyesen megfogalmazta Mirkóczki Ádám polgármester is a TV Eger riportjában. Mirkóczki monológjának azon része fölött most elegánsan hunyjunk szemet, hogy mennyire volt jó ötlet az előző vezetést számon kérni. Főleg úgy, hogy az előző vezetés idején történetesen pont tetemes összegekből fejlesztették a strandot, és főleg annak tükrében, hogy az új vezetés ezidáig egyébként milyen városfejlesztési eredményeket mutathat fel. Miután kiörömködtük magunkat, hogy egy szégyenfolttal kevesebb lesz a belvárosban, jön a jogos kérdés, hogy mi várható az épület helyére.

Eger eseményeit régóta követőknek felsejlhetnek halvány tervek a múltból, amin egy izgalmas épületet láthattunk ugyanitt. Róla van szó:

Még 2018-ban írtuk, hogy jelentős átalakítással újra szeretnék nyitni a mostoha sorsú éttermet. Ízlelgessük ezt az épületet és készüljünk fel a most következő drámai fordulatra. A jelenlegi tervek szerint fa bódékat hozatna a területre a városvezetés. Jól olvastuk, fa bódékat.

Ez egy olyan vizuális tragédia lenne, aminél lényegében bármi jobb. Na jó, a romos épület nem volt jobb, de annak egyszerűen csak üresen hagyott, vagy elkerített helye mindenképp az lenne. Az egri strand Magyarország egyik legelegánsabb városi fürdője. Kiváltképp az északi rész, az igényesen felújított kavicsos medencével, a gyönyörű dögönyözővel, a Török fürdővel. Ilyen elegáns, polgári miliőbe vásári fa bódékat berakni egy kisebb bűncselekmény.

Ha most nincs pénz az étterem felújítására, vagy újjáépítésére, az elfogadható. Hogy ennek ellenére mégis elbontják az épületet, az becsülendő, akár jófejségből, akár muszájból teszik is ezt meg. De őszintén reméljük, hogy ha már nagy nehezen megszabadulunk egy szégyenfolttól, akkor nem teremtünk ugyanitt magunknak egy újabbat.

Kis reménysugár lehet, hogy a riportban elhangzott egy játszótér építésének ötlete is a jövőben. Ha ennél többre nem telik, ám legyen így. De ha ez nem valósulhat meg rögtön, és legalább egy kicsi kis szépérzékük is van az illetékeseknek, akkor kérjük, csak vessék be fűvel az étterem helyét, és hagyják üresen az egészet erre az átmeneti időre…