Skip to main content
Szabadidő

Egerbe költözik a felsőtárkányi Bolhapiac

By 2021. május 14.

Idén januárban tettek közzé a Pöttyös kávézó facebook oldalán egy bejegyzést arról, hogy “egy októberi felsőtárkányi képviselőtestületi határozat alapján a felsőtárkányi önkormányzat felmondta a […] Bolhapiac megrendezéséhez tartozó közterület használati szerződést.”. Az Egerből is sokakat vonzó esemény további sorsa ekkor még kérdéses volt, ám mostanra megoldódni látszik a helyzet. Úgy tűnik, közelebb jön hozzánk a vásár.

Fotó: Pöttyös Kávézó / Facebook

A 214/2021 (V.11) Polgármesteri határozat alapján (ami a bejegyzés végén letölthető) a piacot szervező Pöttyös Tésztaüzem Kft. kérelemmel fordult az egri önkormányzathoz, hogy a bolhapiacot a jövőben városunkban tarthassák meg.

A városvezetés támogatni kívánja a kezdeményezést, ezért rendeletet módosítanak, hogy lehetőség nyíljon használtcikk-vásár megtartására a Katona István téren.

Ha minden jól megy, hamarosan hozzánk költözik tehát az esmény, ami alapvetően örömteli hír, bár kisebb veszélyt is jelent. A bolhapiac egy hangulatos kis program volt eddig, az idilli felsőtárkányi tó partján. A Katona tér, hát, finom szólva sem Eger legimpozánsabb része, félő, hogy ami jól mutatott a fák között, az itt kevésbé találja majd meg a helyét. Az is tény viszont, hogy Eger belvárosában nagyságrendekkel több embert érhetnek el a szervezők, így van azért előny is. Kíváncsiak leszünk a piac sorsának alakulására, mindenképp szurkolunk a sikeres folytatáshoz.

Kapcsolódó letöltés:

Polgármesteri határozat