Skip to main content
Szabadidő

Fotókon az M25 modellezett tömegszerencsétlensége

By 2021. május 15.

Vannak dolgok az életben, amiket leginkább sehogy nem jó látni, de ha mégis látjuk, akkor már inkább csak képről tegyük ezt, és ott is csak eljátszva. Egy tömegszerencsétlenség például pont ilyen.

Május közepén egy meglehetősen csúnya balesetet modelleztek a szakemberek Eger autópályáján. Az ilyen gyakorlatok lényege, hogy minél több helyzetet ki tudjanak egyszerre próbálni, ezért ami megtörténhet, az meg is történik, vegyi anyag az úton, buszba szorult utasok az árokban, gerincsérült ember hordágyon…

“A feltételezés szerint egy elektromos személygépkocsi a szabályokat megszegve, rossz sávban hajtott fel az M25-ös gyorsforgalmi út Eger felől kivezető sávjába, majd a forgalommal szemben hajtott tovább, amíg össze nem ütközött egy szabályosan közlekedő teherautóval. A teherautó veszélyes anyagot szállított, a mögötte közlekedő autóbusznak ugyan sikerült kikerülnie, de a szalagkorlátot átszakítva az út menti árokba hajtott és oldalára borult. Az utasok közül többen megsérültek, az autóbuszból tíz ember nem tudott kiszállni.”

Katasztrófavédelem.hu

A Katasztrófavédelem most fotókat és egy beszámolót is közzétett a gyakorlatról, érdeklődőknek mindenképp érdemes érte tovább kattintani az eredeti oldalra. Ízelítőként néhány képet mi is megmutatunk, a fotókat Szőke Péter készítette.