Skip to main content
Közlekedés

Közvetlen buszok indulnak Egerből a Balatonhoz

By 2021. június 9.

A turisztikai főszezon idején új, közvetlen buszjárat indul Egerből a Balatonhoz. A járat 2021. június 16. és augusztus 31. között csütörtöki, pénteki, szombati és vasárnapi napokon közlekedik – olvasható a Volánbusz közleményében.

A busz Fonyódig halad, a 7:15 perces reggeli egri indulását követően először megáll Kerecsenden, Kápolnán, Detken, Karácsondon, Halmajugrán és Gyöngyösön, aztán nekivág a nagy útnak, és a következő megállója már csak Siófok. Fonyódig összesen 42 (!) további helyen áll még meg a járat a tó déli partján. A busz délután 15:00-kor indul vissza Egerbe, és mindkét viszonylaton a főváros elkerülésével az M3 – M0 – M7 autópályákon expresszjáratként közlekedik.

Fonyódig 5 óra 35 perc a menetidő, de ha valaki csak Siófokig utazik, ő már kereken 4 óra alatt megérkezhet. Kétségtelen, hogy nagyon menőn hangzik a közvetlen Eger – Balaton járat, aminél már csak az hangzik még menőbben, hogy így a Balaton mellől is közvetlen utazási lehetőség nyílt Egerbe!

Kíváncsiságból megnéztük, hogy mit jelent ez a valóságban. Végig Siófokot tekintettük célállomásnak, mert a fonyódi 5 és fél óra utazást kicsit életszerűtlennek tartottuk.

Eger – Siófok Autó Vonat Busz
Menetidő 2 óra 35 perc 3 óra 4 óra
Útiköltség teljes áron ~ 5 500 Ft / autó 4 800 Ft / fő 4 580 Ft / fő
Átszállások száma 0 3 0

A táblázatból látható, hogy bár csak egy szűkebb szegmensnek, de azért lehet létjogosultsága egy ilyen járatnak. Elsősorban azoknak lehet valós alternatíva a buszozás, akik nem szeretik az átszállásokat, és könnyedén lefoglalják magukat akár hosszabb utak során is. Egy próbát mindenképpen megér, kíváncsian várjuk a kihasználtságát és a jövőbeli folytatását.