Skip to main content

Örömmel értesítjük a kedves látogatókat, hogy 2021. július 9-től újra használható az Egri vár főbejárata. Az érdeklődő várbarátok péntektől tehát a Tinódi Lantos Sebestyén tér felöl is megközelíthetik a nemzeti emlékhelyet. A látogatók a nemrégiben elkészült, impozáns Varkoch-kapun keresztül juthatnak el az alsó várudvarba, majd ezt követően a kiállító terekbe.

A Dobó István Vármúzeum természetesen a továbbiakban is megközelíthető a Várfalsétány, illetve a Bástya utca felöl, az északi kapun keresztül is!

Az Egri vár vitézei minden nap fegyver- és viseletbemutatókkal, interaktív tárlatvezetésekkel várják a látogatókat.

Új programelemként találkozhatnak viseletbe öltözött egri nőkkel is, akik a 16. századi nők életmódjáról tartanak ismertető előadásokat. Hétvégenként nyitva tart a JátékVár Játszóház, ahol Veronka meséi szórakoztatják a legkisebbeket. Alkalmanként az íjászkodást is kipróbálhatják a vállalkozó szelleműek.

Az intézmény területén beruházások zajlanak, melyek a jövőben további élményelemekkel gazdagítják a múzeumot. Az építkezés tehát a fejlesztést szolgálja, az ezzel járó kellemetlenségek miatt számítunk megértésükre és türelmükre.

Nyitvatartás:

Kapu: 9.00-22.00 óráig

Jegypénztár: 9.00-21.00 óráig

Kiállítások: 10.00-18.00 óráig

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a Dobó István Vármúzeumban!