Skip to main content
Kereskedelem

Legújabb pletykák szerint a Mátyás király út végén építene áruházat az Aldi

By 2021. július 27.

Néha úgy érezzük, hogy egy egri Aldi áruház már örökre fikció marad. Az üzletlánc 2008 óta van jelen a hazai piacon, az eltelt 13 év alatt pedig mintegy 150 boltot nyitottak az országban. A megyeszékhelyek mellett jelen vannak kisebb településeken is, például Ózdon, Kazincbarcikán, Jászberényben vagy Hatvanban is – csak, hogy a városunk környéként nézzük. Eger ezek ellenére mindmáig kimaradt a terjeszkedésből.

Egy telek a sokból, ahol nem nyit áruházat az Aldi.

Aligha van még egy olyan üzlet, amit kollektíven ennyire sok egri lakos várna a lakhelyére, és ugyanez lehet igaz fordítva is, valószínűleg kevés üzlet szeretne már ennyire terjeszkedni Egerben. Az Aldi nyitásáról legalább 2013 óta pletykálnak a városban, ami nagyjából reális dátumnak tűnik az üzletlánc 2008-as Magyarországra érkezéséhez viszonyítva. A pletyka aztán újra szárnyakra kapott 2016-ban, majd 2018-ban is. Érdekes megfigyelni a 2-3 éves ciklusokat a történetben.

Hogy a pletykák nem voltak alaptalanok, ez bizonyos. Beszámolt az áruházról a megyei lap, az országos média, Eger polgármestere, na és önmagában azt sem gondolhatjuk, hogy ne tennének meg már tényleg mindent az Aldinál, hogy valahogy felkerülhessen végre városunk a térképükre. Eger hiánya ugyanis legalább akkora érvágás magának az üzletláncnak, mint városunknak. Hogy a sorozatos nem nyitás hátterében mi áll, külső szemlélőként nyilván rejtély. Ügyes konkurensi harctól közönséges pechig igazából bármi lehet, ahogyan ezek egyvelege is.

A legutolsó fellángolástól eltelt újabb 3 év, így ismét felerősödtek az üzletet övező pletykák. Az Eger Hírek érdeklődésére egy szokványos sablonválaszt küldött az áruház, amiből nem derül ki konkrétum. Minden üzletlánc, minden városban, minden pillanatban keres megfelelő helyiségeket, és ha már van is kinézve valami, azt érthető okokból az utolsó pillanatig mindenki üzleti titokként kezeli. A közleményből tehát leginkább csak azt tudhatjuk meg, hogy a következő néhány hónapban biztosan nem tervez egri nyitást az Aldi.

Van viszont még egy saját adalékunk is a hírhez. Olvasónktól kaptunk egy beküldést az üzletnyitós pletykaoldalunkra, amit ezúton is hálásan köszönünk! Mégpedig:

„(…) ősszel megindul Eger első Aldi áruházának kivitelezése az Európa Bútorhaz és a Drilda áruházak helyen. A Drilda már el is költözött a Sas útra, az Európa Bútor pedig augusztus vége felé települ át a Baktai útra. Az Aldi 150% hogy épül, ez nem pletyka, hamarosan megindulnak a munkálatok is!”

Bár már mi is azok közé tartozunk, akik csak akkor hiszik el az egri Aldit, ha először betoltuk a bevásárlókocsinkat az üzletbe, Olvasónk infója azért több szempontból is gyanúsan hihetőnek tűnik. Egyrészt konkrét dátumok szerepelnek benne, másrészt egy olyan költözést említ, ami már ténylegesen megtörtént, harmadrészt mi is hallottuk ugyanezt a helyszínt régebben, másik forrásból.

Úgy tűnik tehát, hogy már sokadik nekifutásra, de jelenleg tényleg a Mátyás király út végén próbálkozik üzletnyitással az Aldi. Hogy ezúttal sikerrel járnak-e, jó eséllyel még idén kiderülhet.