Skip to main content
Más tollából

Megnyitotta kapuit az 1552 Boutique Hotel Eger belvárosában

By 2021. augusztus 18.

Az 1552 Boutique Hotel – Eger közleménye.


Szarvasok szaladnak és pisztrángok úsznak a tapétán, ha kedvünk tartja egy présház szobában is aludhatunk, vagy az ágyból csodálhatjuk a kilátást a szőlőültetvények borította Eged-hegyre. De aki romantikára vágyik az sem fog csalódni Eger új Boutique Hotelében.

Ez a meghitt priváthotel a belváros szívében már külsőleg is rabul ejtő. A decens műemléképület – bár kívül tradicionális jegyeket hordoz – belül teljesen megújult, 15 tematikus szoba vár arra, hogy néhány napra otthont adjon vendégének. A szobákban a régi és az új kapcsolata olyan harmonikus, mint egy frissen házasított Egri Bikavér – nem mellesleg egy ilyen, Egri Bikavér szobát is választhat magának az itt pihenni vágyó. Az erős, vastag műemlékfalak, az eredeti állapotában meghagyott vörös márványpadló a földszinten, a lágy boltívek, a négyméteres belmagasság rengeteg teret adott a fantáziánknak.

Az egriek Tábornok-házként ismerik az épületet, amely egykor katonai parancsnoki lakhely volt, majd később iskolaként is működött. A több mint 260 éves épület megújult tartalmat kapott, mely méltó korábbi funkciójához és ismertségéhez. Bízunk benne, hogy ezek között a falak között sétálva, pihenve, érződik annak kisugárzása és ereje, a modern köntös ellenére is, amitől igazán rendkívülivé vált.

A szobáikat úgy alkották meg, hogy véletlenül sem egy egyszerű hotelszobában érezze magát a vendég. Eger minden fontos és híres látnivalója megjelenik, a hotel a város értékeit és hagyományait igyekszik megmutatni. A romantikát, a török világ varázslatos hangulatát, a nyüzsgő belváros forgatagát, a Bükk erdeinek pihentető varázsát, az egri borok lágy simogatását. Nincs két egyforma szoba, ezért érdemes mindet kipróbálni.

A szobafoglalás mellé hamisítatlan gourmet reggeli is jár

Az igazi napindításhoz és kikapcsolódáshoz elengedhetetlen egy finom, erős kávé és egy könnyed, avagy kiadós reggeli. A hotel látványos reggeliző pavilonjában frissen sütött házi bagettek, croissant-ok, változatos és variálható tojásételek és igazi kávékülönlegességek is várják a vendégeket.

Fontosnak tartják a helyi termelők megismertetését vendégeikkel, éppen ezért az egri és környékbeli kézműves sajtok, lekvárok, szalámik és sonkák is megtalálhatók kínálatunkban. Ha pedig valakinek úgy tartja kedve, akár egy pohár ízletes pezsgővel is indíthatja a napot!

Ez a négycsillagos élményhotel saját parkolóval is rendelkezik, egyes szobáikban pedig négylábú családtagjainkat is örömmel látják.

A hotel megnyitása Eger városa számára egy újabb értéknövelés, hiszen nemcsak a város régi, patinás műemléképülete kapott új funkciót, hanem jelentősen növekszik a turizmus helyi szolgáltatásainak színvonala is.