Skip to main content
Fejlesztés

Megújul az Egri Járásbíróság épülete

By 2021. szeptember 7.

A „Bírósági és ügyészségi épületek energetikai fejlesztése” című, KEHOP -5.2.2/16-2016-00083 azonosító számú projekt keretében hamarosan megújulhat az Egri Járásbíróság épülete a Barkóczy utca 3. szám alatt.

A fejlesztés részeként kicserélik a nyílászárókat és a hőtermelő berendezéseket, napelemeket telepítenek, valamint hőszigetelnek – utóbbi miatt így az épület külseje is új, esztétikusabb köntöst kap majd. Az ötemeletes irodaház egyébként most is abszolút vállalható állapotban van, de ha még szebb lesz, azzal csak nyerhetünk, utána hátha jobban fog illeni a szomszédban gyönyörűen megújult Törvényszék épületéhez is.

Érdeklődők ide kattintva olvashatják el a részleteket a forrásként is használt közbeszerzési hirdetményből, de a leglényegesebb részeket mi is mutatjuk alább.

„A fejlesztés eredményeképpen a hőszigetelés végett csökkennek a hőveszteségek, megnő az épület hőtároló képessége. Az új ablakok miatt kisebb lesz a filtrációs hőveszteség ezzel befolyásolja az emberi hőérzetet, jelentősen csökken az épület energia felhasználása ezzel segíti elkerülni a globális felmelegedést.

Energetikai szempontból az épület fejlesztendő részei:

  • Homlokzati hőszigetelés

homlokzati állvány készítés

a hőszigetelendő és vakolandó felület: 1055m2

  • Árkád feletti födém hőszigetelése 11,34m2
  • Nyílászárók cseréjénél beépítésre kerülő mennyiségek:

a műanyag nyílászárok mennyisége: 50,32m2

az alumínium nyílászárok mennyisége: 84,00m2

fa tetősík ablakok kerülnek a magas tetős épület tetőzetére: 8,74m2 VELUX GGL tip

  • Hőtermelő berendezések cseréje Qn fűtési teljesítmény 2db 63kW és 1db 99,5kW
  • Napelemes rendszer telepítése 40,26kWp, (122db, 330Wp)”