Skip to main content
Szabadidő

Frissült a Google utcanézete, már az M25-ön is végigsétálhatunk virtuálisan

By 2021. szeptember 14.

Év elején volt hír, hogy március és október között ismét frissíti magyarországi utcaképeit a Google. Az újonnan bejárandó települések listáján Eger is szerepelt, így izgatottan vártuk a folytatást.

A kamerás autó végül májusban ért városunkba, az elkészült képek pedig most váltak láthatóvá is a keresőóriás térképén. Először úgyis mindenki a saját otthonát keresi fel virtuálisan, nekünk eközben az volt a tapasztalatunk, hogy a mellékutakat most nem igazán frissítettek, vagy azokat legalábbis még nem töltötték fel. Egyelőre nem látunk rendszert az új képekben, az Ady Endre utca például a Lájer Dezső utcától a Sas utcáig lett újrafotózva, magáról a Sas utcáról viszont nem készültek új képek (csak a nyugati részéről), hiába bonyolít jelentős forgalmat. De, ahogy már utaltunk rá, simán lehet, hogy csak tovább kell várni a többi új képért.

Újonnan bejárható területeket sem találtunk, így továbbra sem nézelődhetünk a kemping területén, a Vécseyvölgy új utcáin és a történelmi városmagban sem – utóbbi a legfájóbb.

Így is vannak azért újdonságok. Már látható például az új KFC a Nagylaposon, a megújult Spar a Barkóczy utcán, állványok takarják a Bazilikát és vannak a korra jellemző jelenetek is: mivel még májusban készültek a képek, a posta előtt egymástól kellő távolságra, maszkban várakoznak az utcán az emberek, néhány év múlva érdekes lesz visszanézni ezeket az állapotokat. A leglényegesebb frissítés pedig mind közül, hogy már teljes hosszbán, mindkét irányban végigjárható az M25-ös autóút is!