Skip to main content
Kereskedelem

Átlagosan 5 000 forinttal nőttek az albérletárak Egerben egy év alatt

By 2021. szeptember 22.

Lassabb ütemben, de tovább folytatódott az albérletárak növekedése Egerben, derül ki az Ingatlan.com legutóbbi összesítéséből.

Míg 2020 augusztusában átlagosan 95 000 forintot kellett fizetni egy albérletért városunkban, addig 2021 augusztusára ez az érték 100 000 forintra nőtt. Eger továbbra is a középmezőnybe tartozik Magyarországon, olyannyira mérnöki pontossággal, hogy a megyeszékhelyek közül (Budapesttel együtt) 9 drágább és szintén 9 olcsóbb város van nálunk. A két végpont aligha lehet meglepő, az albérletek Budapesten a legdrágábbak a maguk 150 000 forintos átlagárával, és Salgótarjánban a legolcsóbbak – a nógrádi megyeszékhelyen „mindössze” 70 000 forintba kerül átlagosan egy lakás egy hónapra. Az ingatlanportál statisztikája szerint komótosan ugyan, de záródik a budapesti és megyeszékhelyek közötti bérletidíj-olló, ami annak köszönhető, hogy a fővárosban nagyobb mértékben lassult a drágulás.

A mai napon egy másik statisztika is megjelent az ingatlanokra vonatkozóan, az az új építésű otthonok átlagos négyzetméterárait elemezte az országban. Lelőjük a poént, az Otthon Centrum felmérése alapján ez az érték 513 000 forinton áll Egerben, ami első ránézésre kicsit fals adatnak tűnik, de tudjuk, hogy minden statisztikát fenntartásokkal kell kezelni, és ez ugyanígy vonatkozik a bejegyzésünkben tárgyalt albérletárakra is. Akit érdekel a másik cikk, az Egri ügyeken elolvashatja teljes hosszában.