Skip to main content
Kereskedelem

Sonkás pizzát rendelnek leggyakrabban az egriek

By 2021. október 16.

Legutoljára 2018-ban kaptunk választ az élet egyik legfontosabb kérdésére, mégpedig arra, hogy vajon melyik pizza számíthat az egriek kedvencének?!

3 éve még Aladdint rendeltek legtöbben a városunkban (pizza szósz, szalámi, sonka, kukorica, sajt, tejföl, oregánó), de úgy tűnik, változik az ízlésünk: a Food Panda adatai szerint ma már a sonkás a befutó. Nem vagyunk egyébként ezzel egyedül, 24 vizsgált városból velünk együtt 13-ban ez számít a kedvencnek.

Jó hír, hogy a nagyobb hazai városok közül nálunk a legolcsóbb a sonkás pizza. Míg Egerben átlagosan 1 514 forintért rendelhetünk egyet, addig a következő legolcsóbb helyszín Nyíregyháza, ahol 1 801 forintot kell fizetni ugyanezért. Sonkás felhozatalból Budapest a legdrágább, a fővárosban átlagosan 2 343 forintba kerül egy ilyen pizza.

Második helyen a négy sajtos pizzákat választjuk legszívesebben 1 657 forintos átlagáron, a harmadik kedvenc pizzánk pedig a magyaros, amiért 1 522 forintot fizetünk átlagban. Érdekes, hogy ezek is a legolcsóbbak közé tartoznak a nagy- és középnagyvárosok között.

Kézenfekvő lenne azzal indokolni az alacsonyabb árakat, hogy Egerben esetleg nem annyira vagyunk pizzásak, de valószínűleg mégsem erről van szó. Ha tippelnünk kellene, a viszonylag nyomott ár okának a viszonylag komoly versenyhelyzetet tudnánk megjelölni. A város méretéhez képest relatíve sok, valóban kimagasló minőséget kínáló pizzéria szól a helyieknek. A történelmi városmagban kis túlzással minden második utcán van egy olasz pizzéria: a Mamma Mia, Bar Italia, Il Padrino, Brumbrum, Pizza Quasi Napoletana aktívan és kompromisszumok nélkül építenek erre a profilra, és akkor még nem említettük például a Triflát, vagy a Hippolit Terrace-t, amiknek ugyan nem az olasz pizza a fő profiljuk, de így is bőven országos átlag fölötti minőséget kínálnak.

A városi átlagárat persze nem csak az olasz pizzériák alakítják, de tény, hogy egy ilyen gazdag kínálat velejárója, hogy árérzékennyé válnak az egriek, és ez már el is vezetett minket a viszonylag nyomott árak feltételezett okához. Legyen bárhogy is, tény, hogy pizzákat tekintve is az egyik legjobb helyen élhetünk Magyarországon!