Skip to main content
Kereskedelem

Sorra nyílnak a vendéglátóhelyek a belvárosban

By 2021. december 3.

Látványosan megugrott a vendéglátók vállalkozói kedve az elmúlt időben, a történelmi belvárosban egymás után nyílnak az új helyek.

Bár nehéz meghatározni a folyamat elejét, de mi valahová tavaly őszre tippelnénk a kezdeteket. Ebben az időben alakult át a KOKA Galéria a Dobó utcán, és bővítette addigi ékszerüzlet profilját kávézóval is. Az üzlet belső udvara egy csapásra Eger egyik leghangulatosabb teraszává változott, aki még nem próbálta, mindenképp vegye fel a bakancslistájára! Aztán folyamatosan érkeztek egymás után az új, és egyébként jobbnál-jobb helyek. Megnyílt a Spiritea Teaház, a Kis Fűszeres, a Quasi Pizza, újranyílt a Bíboros. A legfrissebb új szereplők közé a Black Bambi, a Chris Café, a Kisház Cukrászat, a Cupcake Cafe és a Marienka Brunch tartoznak. Ha nem lenne elég a lista, a közeljövőben is van még mit várni: a Maczky Valér utcán egy kis büfé nyílik hamarosan Idecsöppent néven, a Jókai utca a zöldség-gyümölcs vonalon mozgó Dopamin Juice & Spirit Bárral gazdagodik hamarosan, a Szent János utcán pedig még jobb illatok lesznek ezután, hiszen oda a Churros Amigos érkezik várhatóan napokon belül. Ééés ha még ez sem lenne elég… Több kérdőjel is lebeg még a fejünk felett, lázasan építkeznek ugyanis az egykori Negro helyén, a Fellner-Kossuth utcák sarkán, az egykori Corner2 helyén a Bajcsy-n, az egykori Orient eszpresszó helyén a Kracker udvarban, az egykori Alabárdos helyén az Érsek utcán, az egykori K&H bank helyén a Széchenyi utcán és az egykori Retro, Drink Bár páros helyén is az Érseki palota északi szárnyában. Ezekről egyelőre semmit nem tudunk, de meglepődnénk, ha a felsoroltak közül egyik sem kapna vendéglátói funkciót.

Az éttermek, cukrászdák, kávézók és bárok elszaporodása a létező legjobb dolog, ami a történelmi városmaggal történhet. Ezek a helyek azon túl, hogy sokaknak munkát és bevételt biztosítanak, élettel (és néha ellenállhatatlanul jó illatokkal) töltik meg az utcákat, a turizmusából hangsúlyosan élő Egernek ez pedig létszükséglete. Ha egy jó szándéktól vezérelve nem lehetetlenítjük el véletlenül a kereskedőket, és mondjuk a járvány sem forgat fel még ennél is jobban mindent, akkor akár optimisták is lehetnénk a belvárosunkkal kapcsolatban. Persze vendéglátóhelyek jönnek és mennek, természetes, hogy a kínálat folyamatosan változik, de minél inkább a korzózásról és fogyasztással összekötött andalgásról szól a belvárosunk, annál jobb hellyé válik Eger – persze úgy könnyű, hogy alapból is az egyik legjobb város vagyunk Magyarországon.

Új üzletek Egerben

Ahogy lekerül egy üres üzlet kirakatából az eladást/kiadást jelző tábla, elindul az ötletelés, hogy mi nyílik ott.

De tényleg, mi nyílik ott? 

Segíts a kíváncsiskodó egrieknek, ha van információd, vagy tedd fel a kérdésedet, hogy megtudd, amit pár hónapon belül amúgy is megtudnál.

Tovább az oldalra