Skip to main content
Fejlesztés

Gördeszka- és Bringaparkra pályázna a város

By 2021. december 9.

Az Aktív Magyarország Program részeként került kiírásra az Országos Görpark Program és az Országos Bringapark Program, melyek keretében legfeljebb 50%-os támogatást lehet elnyerni, hát, soha nem találnánk ki, hogy mire: gördeszka és bringaparkok létrehozására!

Réges-régen Egerben is létezett ilyen pálya a Széchenyi utca végén, ráadásul nem is volt rossz, de ez sajnos már évek óta nem működik. Régebben voltak olyan hírek, hogy a város szeretné újra élettel megtölteni a telkét, de már annyira vészjóslóan sok ideje csend van az elképzelés körül, hogy valószínűleg meghiúsulhatott vagy legalábbis parkolópályára kerülhetett. Az említett országos programok támogatásával azonban most újra nekifutna a város a projektnek, ám ezúttal új helyszínen, a Heves Megyei Szakképzési Centrum Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Keri mögött, a Lajosvárosban.

A Gördeszka- és Bringapark tervezett helyszíne

„A terv egy olyan pálya kialakítása, ami egyben családbarát is, tehát lesznek olyan elemek, amiket a kezdők és az egészen pici gyerekek is bátran tudnak használni és fokozatosan lennének lehelyezve a nehezebb, nagyobb elemek, amit már a rutinosabb, profibb felhasználók is élvezhetnek.

A két pálya tervezett költsége 80 000 000 forint, melyhez az önrész összege 40 000 000 forint.”

Közgyűlési anyag

A fejlesztésre az Egri Városi Sportiskola pályázna, majd ezt követően, ha nyernének, akkor az önkormányzat biztosítaná a szükséges önrészt. A pályázat benyújtásáról december 16-án dönt a Közgyűlés, a forrásként használt előterjesztés a bejegyzés végéről letölthető.

A kijelölt helyszínnel kapcsolatban szomorú, hogy távol esik a Felsővárostól, ahol a legnagyobb számban élnek fiatalok Egerben, de azért nem annyira nagy a gond, hiszen még így is a második legnépesebb városrészről beszélünk. Külön optimizmusra adhat okot továbbá, hogy a kijelölt teleknek 3 oldalról is intézmények jelentik a szomszédjait, akiket aligha zavarna a biciklik és gördeszkák csattogása. A 4. oldal kicsit veszélyes, mert itt egy ötszintes társasház húzódik, de reménysugár lehet, hogy errefelé pedig egy dupla garázssor tompítana valamelyest a hangokon.

Kapcsolódó letöltés

Előterjesztés