Skip to main content
Kereskedelem

Borkápolnát nyit Egerben Tibi atya

By 2021. december 16.

Tibi atya neve sokaknak ismerősen csenghet, a „fiktív, humbákföldi lecsúszott pap” facebookon igyekszik szórakoztató jelleggel görbe tükröt tartani a társadalomnak. Fiktív karakterünk elég erős brandépítésben, már írt könyvet, árul alkoholokat országos üzletláncokban és kocsmákat is üzemeltet, ezidáig két darabot: egyet Budapesten az Erzsébet körúton, egyet pedig Szegeden a Stefánia sétányon. A Borkápolnák sora újabb egységgel bővül, a következő szentély Egerben, az Érsek utcán nyílik az egykori Alabárdos helyén, az üzlethelyiség kibővítésével.

A budapesti Borkápolna

Tibi atya Egerbe érkezése kocsmakedvelőként és lélekben fiatalként is örömteli fejlemény lehet. Ugyanígy jót tehet a városi kínálatnak is, hiszen ezek az egységek rendszerint jópofa (jó, hát ízlésekről nyilván felesleges vitákat nyitni, de amíg senkit nem sért, nekünk mindenképpen tetsző) tematikus kialakítást mutatnak, ami abszolút üde színfoltnak számít Budapesten és Szegeden egyaránt.

Az egri egység a forrásunkként is használt „kereskedelmi tevékenységek végzéséről vezetett nyilvántartás” szerint 81 négyzetméteren, 65 fős befogadóképességgel működik majd. A vendégkönyvet december 15-re dátumozták, a nyitva tartás pedig hétfőtől-vasárnapig 16:00-03:00 között van regisztrálva, de ezt az élet még felülírhatja. A tényleges nyitás napja egyelőre nem ismert.

Egy kocsmanyitás a városban persze mindig számos kérdést vet fel, és ez most sincs másképp. A magunk részéről végtelenül bízunk benne, hogy egy hosszú és eredményes utat járhat be Egerben a humbákföldi pap, amihez két tényező lesz elengedhetetlenül szükséges. Egyrészt az önkormányzatnak sok-sok ígérgetés után valóban a vállalkozói oldalt kell majd képviselnie egy esetleges vitás szituációban, másrészről pedig a Borkápolnának is alkalmazkodnia kell a helyi adottságokhoz, például azzal, hogy éjfél után csökkentsék az utcára kiszűrődő zajokat akár biztonsági őr segítségével is, vagy pedig azzal, hogy reggelente eltakarítják a maguk körül óhatatlanul is keletkező szemetet, csikkeket, szétdobált ételmaradékokat, emberi maradványokat… Szurkolunk!

Új üzletek Egerben

Ahogy lekerül egy üres üzlet kirakatából az eladást/kiadást jelző tábla, elindul az ötletelés, hogy mi nyílik ott.

De tényleg, mi nyílik ott? 

Segíts a kíváncsiskodó egrieknek, ha van információd, vagy tedd fel a kérdésedet, hogy megtudd, amit pár hónapon belül amúgy is megtudnál.

Tovább az oldalra