Skip to main content
Kereskedelem

Minőségi kávéházzal gazdagodott a belváros

By 2021. december 17.

December 16-án megnyitott Eger második Cafe Frei kávéháza a Széchenyi István utca 4. szám alatt. Noha nem vagyunk túl nagy kávé szakértők és rajongók, a vendéglátóhely még így is levett minket a lábunkról a facebookra feltöltött képeivel.

Tudniillik, régi szívfájdalmunk, hogy nincsen Egerben legalább egy igazi, csupa nagybetűs kávéház. Kínálatot, minőséget és minden egyebet letakarva, pusztán csak a beltérre gondolunk, és az olyasmik helyi megfelelőit hiányoljuk mint Budapesten a New York, Művész vagy Gerbeaud. Ezek elképesztően szép helyek, rendkívül erős polgári miliővel, ami nagyon jól állna Egernek is. Hiányérzetünket ráadásul tovább fokozza, hogy régen nálunk is voltak hasonlók. Az Elek cukrászda, a Széchenyi kávéház és a Dobos is mind ezek megfelelőinek számítottak, nyilván helyi léptékben.

Nos, az új Cafe Frei első ránézésre elég messzire áll az általunk vágyott hangulattól, mégis ezt a vendéglátóhelyet mondanánk ma a legközelebbinek a vágyainkhoz.

Fotó: Cafe Frei Eger Belváros

Felsorolt helyeink tulajdonságai könnyedén behatárolhatók. Nagy terekkel rendelkeznek, elegánsak és kávézói hangulatot árasztanak. Darabokban egyébként ezek mindegyike megvan Egerben, az Artiszt például nagy tereiben erős, kávézói hangulatában a Depresso verhetetlen, eleganciájával pedig a Park Étterem áll legközelebb a keresésünkhöz. És itt érkezett meg az új Frei.

A belvárosi Cafe Frei egri viszonylatban nagynak számít, több teremre tagolt elrendezésével olyasmi, amiben kellően elszeparálhatjuk magunkat a világtól, ha erre van igényünk. Ez Egerben igazi kincs, a belvárosban ritkaság számba mennek a nagy alapterületű üzlethelyiségek. A kávézói hangulat is kétségtelen, simán elbírja a profil, hogy beüljünk reggel egy laptoppal dolgozni és mindössze csak egy kávét rendeljünk. Egyetlen „hiányosság” a polgári elegancia, amit nyilván úgy kell érteni, hogy az enteriőr itt is minőséget és igényességet sugall, ám mindezt a hagyományos irány helyett modern kornak megfelelően, ami aligha felróható egy 2021-ben nyíló kávézónál.

Meggyőződésünk, hogy minden tekintetben nagyon jót tesz a Széchenyi utcának az új Cafe Frei, sok ilyen vendéglátóhelyet még Egerbe!

A fotókat a kávézó facebook oldaláról kölcsönözzük, érdeklődőknek érdemes tovább kattintaniuk a linkre.