Skip to main content
Szabadidő

Fontos feladat lesz a Vadvirágos rétek megfelelő kommunikációja

By 2022. április 19.

„Idén elindul a Vadvirágos rét program Egerben” – számolt be róla április 19-i riportjában a Tv Eger. A program célja, hogy az intenzív gyepgazdálkodást klímatudatosabb módszerekre cseréljék, ezáltal jobb hely legyen Eger a növényeknek, állatoknak és embereknek egyaránt.

Ha rosszindulatúak akarunk lenni, persze azt is gondolhatjuk, hogy ez csak egy elegáns magyarázat a zöldfelületeink elhanyagolására, ám maradjunk csak a magasztos gondolatoknál és higgyük el, hogy ennek tényleg van létjogosultsága már egy Eger méretű városban is.

Ami azonban vitathatatlan, hogy nagyon vékony a határ a gondozatlan zöldfelület és a Vadvirágos rét között. És míg előbbi nyomasztóan hat városi területen, addig utóbbi akár az erősségünk is lehet, feltéve, hogy minden arra járó pontosan tudja majd, mit is lát maga előtt. Éppen ezért hihetetlenül fontos feladat lesz a Vadvirágos rétek megfelelő kommunikációja a helyszínekre kihelyezett, jól látható, külföldi vendégek számára is könnyen értelmezhető táblákkal.

Bár nem helyes, és semmiképpen sem követendő a hozzáállásunk, de Eger megítélését sokkal jobban féltjük a méheink helyzeténél, ezért komoly aggodalommal követjük az új rétek sorsát. A külterületeink leromlott állapota miatt most sem a legimpozánsabb élmény megérkezni a városba, nem lenne szerencsés ezt a látványt tovább fokozni megmagyarázatlanul hagyott, elhanyagoltnak tűnő rétekkel. Soha nem volt még ekkora szükség a nagysikerű plakátkampány kreatív folytatására