Skip to main content
Közlekedés

Vasútrajongóknak kedvez a MÁV, retró vonatok indulnak Egerbe

By 2022. május 18.

A vonattal ingázók néha panaszkodni szoktak az Eger és Budapest között közlekedő Flirt vonatok üléseire, hogy túl kemények. Jó hír a fanyalgóknak, hogy már nem sokáig kell kibírniuk a kényelmetlenséget, a MÁV ugyanis visszahozza régi szerelvényeit a vonalunkra! Vonatrajongóknak jó hír: hamarosan retró intercity közlekedik majd a megyeszékhely és a főváros között!

A már jól ismert Flirt vonat

A hamarosan forgalomba álló retró vonat

Ami a vonatrajongóknak jó hír, az az átlagos utazóknak könnyen lehet ijesztő, hiszen a kemény üléseik mellett a Flirt-ök azért csendes és sima utazást, na meg alacsonypadlót is hoztak magukkal, amiktől kár lenne megválnunk. No de pánikra semmi ok, a retró szerelvények ugyanis csak egy tematikus hétvége erejéig állnak forgalomba Eger és Budapest között. Addig viszont mindenképpen érdemes lesz kipróbálni őket!

„A korábbi évek sikere után visszatér a retró intercity a Budapest–Eger viszonylatra. A forgatható ülésekkel rendelkező komfortkocsi mellett a vonat a WRm 029-es étkezőkocsival közlekedik, melyben az Utasellátó különleges retrókínálatát próbálhatják ki az utasok. A szerelvényben további három klasszikus faburkolatos fülkés kocsi (20-37 Bko) és egy poggyászkocsi (Dd 94-80) is található. Egy további, a normál üzemben Flirt motorvonatokkal kiadott InterRégió helyett egy vékonycsíkos kocsikból (20-37 Bd) álló gyorsvonati szerelvény is jár majd. A két retrószerelvény élén a nemrég felújított, korhű festésű V63 004-es (630 004) Gigant, valamint a V43 1001 és a 431 006-os Szili villamosmozdonyok egymást váltva lesznek láthatóak.”

MÁV

A retró szerelvények május utolsó hétvégéjén, 28-án és 29-én közlekednek majd, a pontos menetrend a MÁV honlapján, ide kattintva tekinthető meg. Érdeklődőknek mindenképp érdemes ellátogatniuk az oldalra, hiszen lesz még más érdekesség is ezen a hétvégén…

„Az idén 150 éves vasútvonalon, az Agria InterRégió vonatok mellett, a helyi személyvonatokon is forgalomba áll retró szerelvény. A MÁV Rail Tours V42 527-es Leó villanymozdonya közlekedik majd két Bhv (20-07) és egy BDbh (82-28) kocsival.”

MÁV