Skip to main content
Közlekedés

Dr. Renn Oszkár nevét kaphatja meg egy új utca

By 2022. június 17.

Renn Oszkár utca 1. – ma még szokatlanul hangzik, de nemsokára akár ilyen címre is fogadhatnak rendelést az egri futárok. A névadást a Szent György Lovagrend Heves-Borsod-Nógrád megyei nagypriorátusa kezdeményezte az egykori kemping területén létrejött új városrész egyik, ma még névtelen közterületére.

Dr. Renn Oszkár a középiskolai tanulmányait Egerben végezte, majd hosszú időn keresztül dolgozott Eger egyik gyárában, és mellette az MTESZ Heves megyei elnöke is volt. Többek között volt Eger Önkormányzatának képviselője, és az Egri Civil Kerekasztal alapító tagja, a közélet fáradhatatlan résztvevője. A Szent György Lovagrend nagypriorja lett, a magisztrátus tagja és az egri Lokálpatrióta Egylet tiszteletbeli elnöke is.

A névjavaslatot egy szakértői kör már véleményezte és támogatta. Hogy valóban lesz-e ilyen utca Egerben, arról a döntés a június 30-i közgyűlésen születhet meg. Érdeklődők további részleteket a forrásként használt előterjesztésben találhatnak, ami a szöveg alatt letölthető.

Kapcsolódó letöltés

Előterjesztés