Skip to main content
Kereskedelem

Új szórakozóhely nyílhat a város déli kapujában

By 2022. szeptember 13.

Üzletfigyelő pletykaoldalunkra érkezett egy beküldés, miszerint „Encore Arena” néven új szórakozóhely nyílhat hamarosan a Mátyás király út 142. szám alatt. Megkaptuk az egység facebook oldalának linkjét is, ahol már egy látványtervet is körbejárhatunk virtuálisan. Fellelkesülve a látottakon, mi is elkezdtünk keresgélni további részleteket, mígnem rájöttünk, hogy pöttyet fáziskésésben vagyunk, ugyanis az EgerInfo hétfőn már megírta az új szórakozóhely hírét.

A történet alapvetően örömteli, hiszen Egerben jelenleg mérsékelt szórakozási lehetőség adott a fiatalok részére – annál legalábbis biztosan kevesebb helyünk van, amennyit a megyeszékhelyi és egyetemvárosi cím megkövetelne. Az Encore Arena-val érdemben javulhat a kínálat, ami jó. A hír eddig tartott, ide tehetünk is egy pontot, a folytatás már csak annak szól, hogy egy Eger életén filózgatós blog vagyunk.

Az Encore Arena-val kapcsolatban a legnagyobb kérdésünk és félelmünk a helyszín, a Mátyás király út 142. szám ugyanis az Aldi melletti csarnoképületet jelenti. Kétségtelen, hogy az üzemeltetőnek sem lesz könnyű dolga, hiszen az Almagyardombi Kollégiumtól 54 perc, a Felsővárosból 1 óra 10 perc, Felnémetről pedig 1 óra 40 perc sétányira található az új klub, ami valljuk be, még alkoholmámorban is tekintélyes távolság, de hát van esti busz és taxi, majd megoldják valahogy az érintettek. Az pedig egyértelmű előny lehet, hogy a város szélén járunk, ergo hátha kevesebb lakost zavarnak a szórakozók.

 

Ami nekünk érdekesebb, hogy Eger éjszakai életében egy újabb gócpont születhet. Városunk viszonylag kis mérete azt tenné leginkább lehetővé, ha a szórakozó sokaság egy területen koncentrálódna, ahol kialakulhatna a számukra megfelelő infrastruktúra könnyű elérhetőséggel, több szórakozó- és vendéglátóhellyel, éttermekkel. Eger esetében, ahogy a legtöbb más városnál, ez a belváros lenne. Itt nagyjából egyébként működik is a dolog, ha teltház van a Bíborosban, akkor könnyen átmehetünk Tibi atyához, két sör között ehetünk valamit a mekiben (bár a McDrive nyitása óta sajnos csak 23 óráig van nyitva a belvárosi étterem), a viszonylagosan széles kínálat pedig mindenkinek kedvez: egy élő belvárosban jól érzik magukat a mezőkövesdi lánybúcsúsok, az andalgó német nyugdíjasok és a szervezetük terhelhetőségét tesztelő punkok is.

Egerben annyival már eddig is nehezített volt a helyzet, hogy adott egy Szépasszony-völgyünk, ami szintén elsősorban esti program. A két terület sajnos mindmáig inkább gyengíti, semmint erősíti egymást, a Völgy és a belváros is kölcsönösen rengeteg embert elvesz a másiktól, akikre pedig mindkettőjüknek szükségük lenne. A Bolyki-völgy már csak hab volt a tortára, és akkor erre az eddig sem ideálisan megoldott helyzetre érkezhet az Encore Arena egy újabb, állandó jellegű, harmadik gócpontként. Félelmünk, hogy ennyi nagyon idézőjelben írt „szórakozónegyedet” már nem lesz képes megtölteni fizetőképes kereslettel Eger. Ahogyan se a belvárost, se a Völgyet nem szeretnénk szombaton 22 órakor kihaltabbnak látni, úgy az Encore Arena esetében is végtelen szomorúság lenne, ha nem találnák meg a számításaikat az üzemeltetők.

Kis reménysugár lehet, hogy ami hiányzik a Völgy és a belváros „versenyéből”, az mintha meglenne az új szórakozóhelynél, történetesen egy vonulási irány/hullám/menetrend/hívjuk bárhogy. Az új klub, a facebook oldala szerint 22 órakor nyitna és hajnal 5-kor zárna, ergo pont tárt karokkal lenne képes fogadni a belvárosban és Völgyben éjfél körül végzőket. Egy ilyen menetrenddel, ha beválna, úgy sikerülne kielégíteni a szórakozók igényeit, hogy közben egyetlen érintett szereplő sem szenvedne forgalomkiesést. Egy kísérletnek is felfoghatjuk az Encore nyitását, izgatottan várjuk a folytatást!