Skip to main content
Szabadidő

Teret neveznének el Kopcsik Lajosról

By 2022. szeptember 16.

Ha a szeptember 29-i közgyűlés is jóváhagyja, akkor hamarosan teret nevezhetnek el Eger világhírű cukrászáról, Kopcsik Lajosról.

„Kopcsik Lajos cukrász Oscar-díjas és Venesz-díjas, Guinness-rekorder cukrász, világ- és olimpiai bajnok cukrászmester, a Kopcsik Marcipánia névadója és vezető művésze, Eger és Sajószentpéter díszpolgára. A művész 80 éves korában hunyt el, ez méltó tisztelgés lenne neve és munkássága előtt. „

Idézet az előterjesztésből

Kopcsik Lajos nevét a cukrászmester egykori otthonához közeli „Liszt Ferenc tér” kapná a Lajosvárosban. A valóságban nem névcseréről, hanem névadásról lenne szó, hiszen az érintett közterületnek jelenleg nincsen hivatalos neve, a Liszt Ferenc elnevezés csak a parkkal határos egyik utcáról ragadt a térre. Mivel a területhez nincs számozás hozzárendelve, az elnevezése lakcímnyilvántartási átnevezést sem okozna.

A névadást az Egri Fertálymesteri Testület lajosvárosi negyedének tagjai kezdeményezték, a javaslatot az önkormányzati rendelet alapján összeült 4 tagú ad-hoc Utcanév Bizottság rendben találta és támogatta.

Kapcsolódó letöltés:

Előterjesztés