Skip to main content
Más tollából

Újra TEDxEger az Urániában

By 2022. november 2.

Sajtóanyag a november 12-i TEDxEger eseményről:

Idén is megrendezi a Labor Egyesület a TEDxEger-t. A november 12-i eseménynek az Uránia Rendezvényközpont ad helyet. A TEDx előadások olyan megosztásra érdemes gondolatok, amelyek inspirálóak, okosak, előrevivőek és közben természetesen szórakoztatóak.

A mostani rendezvény szlogenje a Lépjünk!, amely azt takarja, hogy egy ilyen kihívásokkal teli korban, az egy helyben toporgás nem lehet alternatíva. Mind az egyén, mind a közösség lépéskényszerben van, ezért különlegesen fontos, hogy az elmozdulás jóirányba történjen.

A 10 előadást 3 felvonásban tekintheti meg a nagyérdemű – hosszú szünetekkel, hogy lehessen jó hangulatban beszélgetni, hiszen a rendezvénynek fontos küldetése, hogy összehozza a világra nyitott embereket.

A jövőbemutató gondolatok megosztói között ott lesz Barna Béla, aki a kíváncsiságról, mint az utazás hajtóerejéről beszél majd, Kácsor Zsolt író a bipoláris depresszióval és depressziósokkal való együttélésről osztja meg gondolatait. Nemesné Kis Tímea a közösségi tudomány nagyszerűségéről beszél az Eged hegyi kápolna feltárása apropóján. Tomasovszky Andrea stílustanácsadó szembesít minket azzal, hogy az öltözködés alapján könnyen hozunk ítéleteket, de minket is könnyen megítélnek, Szitta Emese a természet és az ember kapcsolatáról mesél és ad praktikus tanácsokat, Hajdú Dani pedig bemutatja, hogyan építettek kajakkal megközelíthető kilátókat a Tisza-tóba.

Földes András Ottó egy srác, aki Cambridge-ben űrmérnöknek tanul, és kézfertőtlenítővel és a tejszínhab készítéshez használt kéjgázzal hajtott rakétát lő ki az űrbe. Irány a Mars! Nagy Martin pedig elmondja, hogy az okos otthonok nem csak okos embereknek valók. Weil Andris arról beszél, hogyan lehet két lemezzel is Fonogram díjat begyűjteni, megelőzve a legnagyobb sztárok méregdrága stúdiófelvételeit, egy erdei házban, vagy egy balatoni nyaralóban készült felvételekkel. Venczel Valentin, az Újvidéki Magyar Színház igazgatója pedig megosztja a hallgatósággal, hogy a határon túli színjátszás miért a múlté, miért lett a színház határtalan, a jó színházakban a rendező pedig csupán egy szereplő az az alkotók között, és nem mindenható önkényúr.

Az idei TEDxEger érdekessége, hogy lehetőség van „tanárjegyek” vásárlására, amellyel egy vállalkozás, vagy magánszemély támogathat olyan tanárokat, akik el szeretnének menni a TEDxEger előadásaira, de a fizetésükből ez nem lehetséges. A rendezvény nonprofit, az előadók ingyen lépnek fel, a jegyek ára a megvalósítás technikai feltételeit fedezi.

Részletek: https://www.tedxeger.com