Skip to main content
Kereskedelem

BIB Gourmand minősítést kapott a Macok Bisztró

By 2022. november 4.

A világ vezető étteremkalauza, a MICHELIN Guide idén első alkalommal értékelte a teljes magyarországi vendéglátóhely-kínálatot, a fővárosi éttermek mellett így vidéki helyszíneket is végig kóstoltak a szakértők. Az országjárásnak köszönhetően az étteremkalauz magyarországi minősítésének történelme során először kaptak vidéki éttermek MICHELIN-csillagot: a tatai Platán Gourmet rögtön kettőt, az esztergomi 42 étterem pedig egyet.

Kiosztottak 6 BIB Gourmand díjat is, mellyel a mérsékeltebb ár mellett is magas minőségű ételt kínáló vendéglátóhelyeket ismerik el. Egerrel mi ettől a ponttól leszünk érintettek a hírben, a rangos elismerésben ugyanis a Macok Bisztró is részesült!

Szerencsére rengeteg kiváló étterem közül válogathatunk Egerben, ám mind közül talán a Macok áll az első helyen, a Vár lábánál működő bisztrónak köszönhetjük, hogy Eger neve felkerült és máig kitartóan szerepel Magyarország gasztronómiai térképén.

Fotó: Macok Bisztró Facebook

Az idén díjazottak listáját böngészve egy másik jó hírt is láthatunk: a St. Andrea étterme is bekerült a MICHELIN ajánlatai közé! Borvidékünk egyik legfontosabb borászatának étterme Budapesten működik, így az érintettség is távolabbi valamelyest, de az egri szív azért simán leküzd egy ekkora távolságot, ha büszkeségről van szó!

A MICHELIN Guide National Selection of Hungary 2022. évi díjazottjai:

Két MICHELIN-csillag:

  • Platán Gourmet, Tata
  • Stand, Budapest

Egy MICHELIN- csillag:

  • 42, Esztergom
  • Rumour, Budapest
  • Babel, Budapest
  • Borkonyha Winekitchen, Budapest
  • Costes, Budapest
  • Essência, Budapest
  • Salt, Budapest

BIB Gourmand:

  • Anyukám Mondta, Encs
  • Casa Christa, Balatonszőlős
  • Kistücsok, Balatonszemes
  • Macok, Eger
  • Mór24, Balatonfüred
  • Sparhelt, Balatonfüred

Zöld csillag:

  • Almalomb, Hosszúhetény
  • Graefl Major Kétútköz, Poroszló
  • Onyx Mühely, Budapest
  • Salt, Budapest

Különdíjak:

  • Welcome and Service Award: Kvaszniczáné Marjai Flóra és Kvasznicza Ferenc, Pajta, Őriszentpéter
  • Sommelier Award: Langó Tamás, a turai BOTANIQ Kastélyban található Clarisse étterem
  • Young Chef Award: Mizsei János (Mák étterem, Budapest)

Ajánlott éttermek (Tányér):

  • 67 Sigma, Székesfehérvár
  • 84 Bisztró, Kapolcs
  • A Konyhám Stúdió 365, Fonyód
  • Alabárdos, Szeged
  • Alkimista Kulináris Műhely, Szeged
  • Almalomb, Hosszúhetény
  • Arany Kaviár, Budapest
  • Avalon, Miskolc
  • Clarisse, Tura
  • Costes Downtown, Budapest
  • FELIX Kitchen & Bar, Budapest
  • füge, Tihany
  • Graefl Major Kétútköz, Poroszló
  • Hoppá! Bistro, Budapest
  • Horgonyzó Kisvendéglő, Tiszalök
  • Hosszú Tányér, Hosszúhetény
  • IKON, Debrecen
  • Kővirág, Köveskál
  • Kreinbacher Birtok, Somlóvásárhely
  • LAMAREDA, Győr
  • Laurel, Budapest
  • Lokal47, Kéthely
  • Mák, Budapest
  • Morzsa, Pécs
  • Natura Hill, Zebegény
  • Neked Főztem, Zánka
  • Nobu Budapest, Budapest
  • Onyx Műhely, Budapest
  • Öreg Prés, Mór
  • Pajta, Őriszentpéter
  • Pasztell, Budapest
  • Platán Bisztró, Tata
  • Rézmozsár, Kiskunhalas
  • Rókusfalvy Fogadó, Etyek
  • Rutin, Budaörs
  • Sauska 48, Villány
  • Spago by Wolfgang Puck, Budapest
  • St. Andrea, Budapest
  • Stand25 Bisztró, Budapest
  • Textúra, Budapest
  • Tihanyi Vinarius, Tihany
  • Umo, Budapest
  • Végállomás Bistro&Wine, Miskolc
  • Víg Molnár Csárda, Csopak
  • Villa Kabala, Szigliget
  • Zelna Borbár és Vinotéka, Balatonfüred
  • Zip’s, Miskolc