Skip to main content
Kereskedelem

Valamelyest átrendeződik az Agria Park földszintje

By 2022. november 10.

Több kisebb változás is történt, illetve történik a közeljövőben az Agria Park földszintjén. Az átalakulásról a bevásárlóközpont igazgatója mesélt a TV Eger keddi műsorában.

Az újdonságok sorozatát az Orsay indította el, amikor a lánc év elején bejelentette, hogy június 10-ig bezárja minden magyarországi üzletét. Azzal, hogy lakat került az egri egységre is, felcsillant a remény, hogy végre költözhet a Douglas, az igazgató elmondása szerint a parfüméria ugyanis már régóta vágyott nagyobb alapterületre. Ekkor kezdődött a legózás, hogy melyik földszinti üzlet az, amelyik egyrészről mozdítható, másrészről nagyobb helyiségben működik mint az illatszeres, ergo, ki költözhet át az Orsay helyére és kinek a bérleményét kaphatja meg a Douglas.

A választás a LUX by DESSI üzletére esett (a linkelt riport elsősorban egyébként róluk szól, érdeklődőknek érdemes megnézni!), akik eddig a CCC-vel szemben működtek. LUX by DESSI átvándorolt hát az Orsay helyére a szökőkúthoz, egy eddiginél érdemben szebb üzletbe, közben pedig már a szomszédos, díszkertből megközelíthető dohánybolt is átköltözött az egykori hamburgerező helyére a víztorony aljába, feltehetőleg, hogy még több hely legyen a Douglas számára. Ha tudjuk még követni, hogy ki, honnan, hová mozgott, akkor elérkeztünk az utolsó fejezethez: felkészül és hamarosan egy sarokkal arrébb költözik a Douglas.

A LUX by DESSI új üzlethelyisége. Fotó: Facebook

A kereskedelmi tevékenységek nyilvántartása szerint a Dessi eddig egy 173 négyzetméteres helyiséget bérelt, a Douglas pedig egy 139 négyzetméterest, így, ha nem is alakítanának át semmit, már akkor is 34 négyzetméterrel többel gazdálkodhatna a parfüméria.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Douglas eddigi bérleményébe érkezik-e valaki új. Ha van érdeklődő, ő sajnos egyre több helyiség közül válogathat, mostanra elég csúnyán kiürült ugyanis a bevásárlóközpont Törvényház utca felé eső emeleti része, és ez idáig nincs hír róla, hogy itt is egy új bérlő helyét készítenék éppen elő. A helyzet bár szomorú, de persze nem egyedi, a következő időszak aligha az üzletnyitásokról fog szólni Egerben és Magyarország egészén. És ez még csak a kezdet, hiszen a ritkuló nyitások mellett jó eséllyel az üres üzlethelyiségek számának gyarapodását is meg kell szoknunk a következő években. Viszont fő az optimizmus, legalább ennél jobban értékelhetjük majd a következő gazdasági felívelést, amikor oda jutunk.

Új üzletek Egerben

Ahogy lekerül egy üres üzlet kirakatából az eladást/kiadást jelző tábla, elindul az ötletelés, hogy mi nyílik ott.

De tényleg, mi nyílik ott? 

Segíts a kíváncsiskodó egrieknek, ha van információd, vagy tedd fel a kérdésedet, hogy megtudd, amit pár hónapon belül amúgy is megtudnál.

Tovább az oldalra