Skip to main content
Közlekedés

December 11-től újabb helyközi buszjárat vesz részt a helyi közlekedésben

By 2022. november 29.

Az idei évtől vesznek részt Eger helyi közösségi közlekedésében helyközi buszjáratok is. A megoldás bár nagyon előremutató, még újnak számít városunkban, és talán épp emiatt, érezhetően próba jelleggel működik mindmáig. 2022. január 1-től mindössze 3 olyan regionális vonal volt/van, melyeket helyi tarifával vehetünk igénybe a városhatárokon belül, nevesítve ők azok: 3405 (Füzesabony – Eger – Felsőtárkány), 3406 (Tesco áruház – Autóbusz-állomás – Novaj – Mezőkövesd), 3410 (Eger – Bélapátfalva – Ózd).

A Volánbusz tájékoztatója szerint 2022. december 11-től újabb járattal bővül a lista!

2022. december 11-től (vasárnaptól) az alábbiak szerint módosul (bővül) a helyi jegyekkel és bérletekkel igénybe vehető helyközi buszjáratok menetrendje:

3454 Egerszalóki út ◄► Tesco áruház

Tanítási napokon új járat indul 7:31-kor az Egerszalóki út megállóhelyről a Tesco áruházhoz, és visszairányban 15:58-kor a Koháry út megállóhelyig.

Volánbusz

Az új helyközi-helyi járat menetrendje ezen a linken ismerhető meg. A busz valószínűleg nem fogja alapjaiban felforgatni a helyi közlekedést, irányonként ugyanis egyetlen alkalommal használhatjuk. Tanítási napokon hétfőtől-péntekig 07:31-kor érkezik az első egri megállóhelyére Egerszalók irányából (Egerszalóki út), majd a főúton keresztül innen halad a Tesco irányába. Délután ugyanez történik meg, csak másik irányban, a busz 15:58-kor indul a Tesco-tól és 16:14-kor áll meg utoljára Egerben a Koháry úton.

2023 egyik nagy kérdése a helyi buszok esetében az lesz, hogy az újonnan épült buszmegállót mely járatok veszik majd igénybe a lajosvárosi Lidl előtt, erre azonban még várni kell, hogy kiderüljön.