Skip to main content
Közlekedés

Így használható december végétől az új lajosvárosi buszmegálló

By 2022. december 17.

A Mátyás király úti Lidl 2019-es megnyitója óta közös vágya volt a városnak és az áruháznak egy új buszmegálló létesítése az üzlet közelében. A tervezés 2020 környékén kezdődött, majd az óhaj idén októberben vált valóra, amikor is átadták a minimális, ám éppen elegendő beruházással kialakított új megállót az egerszalóki sódombhoz vezető úton. A munka 8,9 millió forintba került, az összegen fele-fele arányban osztozott az önkormányzat és az áruházlánc.

Fotó: Eger Város Hivatalos Oldala / Facebook

Bár a megálló már októberben elkészült, ahhoz, hogy használhassuk, egészen mostanáig kellett várni. Az első buszjárat 2022. december 22-én csütörtökön 6:21-kor gördül be az áruház elé, ezt követően pedig nagyjából kétóránként érkeznek majd a 6-os és 16-os jelzésű buszok. Mivel a Volánbusz elég szűkszavúan nyilatkozott a menetrend változásról, megnéztük, pontosan mikor is vehetjük majd igénybe a kreatívan „Lidl áruház” névre keresztelt új megállót.

Érdekesség, hogy bár csak egy megálló épült, mégis mindkét menetirányban igénybe vehetjük, tehát Felnémetről érkezve és Felnémet felé utazva is. Ezt kicsit kifacsart módon tudta megoldani a Volán, a „Lajosváros” végállomásról induló járatok ugyanis először visszajönnek a Lidl-höz, hogy utána innen induljanak el a város felé. A kifacsartság mögött amúgy jófejség áll, ezzel a megoldással nem kell átszállniuk a belváros felé utazóknak.

A megoldás egy egészen sajátos helyzetet is szült: munkanapokon érkezik egy 6-os busz Felsőváros irányából Lidl-höz, ami 8:41-kor tovább megy a Lajosváros végállomásra. Közben ugyanígy 8:41-kor indul egy másik 6-os busz Lajosváros végállomásról Felsőváros felé, ami ahelyett, hogy várna átszállásra, inkább nekivág az útjának és 8:43-kor ő is megérkezik a Lidl-höz, hogy kb. 8:44-kor elegánsan elhajtson a végállomás mellett.

Összeírtuk, hogy mikor és hová utazhatunk a Lidl-től. Aki telhetetlen, és például a hétvégékre is kíváncsi, ő ide kattintva nyithatja meg a felnémeti irány, és ide kattintva pedig a lajosvárosi irány teljes menetrendjét. A táblázatban a halvány sorok jelentik az érkezésre szánt-, a vastaggal szedett sorok pedig az elutazásra alkalmas időpontokat. Szépen kirajzolódik, hogy a Volán nagyjából 40 percet / 1 órát szán vásárlásra, ez egészen életszerű megoldás.

Érkezés / Indulás időpontja munkanapokon
6:21 Érkezés (Lajosvárosig utazhatunk tovább)
8:41 Érkezés (Lajosvárosig utazhatunk tovább)
8:43 Indulás (Felnémetig utazhatunk tovább)
9:36 Érkezés (Lajosvárosig utazhatunk tovább)
10:43 Indulás (Felnémetig utazhatunk tovább)
11:36 Érkezés (Lajosvárosig utazhatunk tovább)
12:43 Indulás (Felnémetig utazhatunk tovább)
13:34 Érkezés (Lajosvárosig utazhatunk tovább)
14:16 Indulás (Felnémetig utazhatunk tovább)
15:34 Érkezés (Lajosvárosig utazhatunk tovább)
16:16 Indulás (Felnémetig utazhatunk tovább)
17:38 Érkezés (Lajosvárosig utazhatunk tovább)
18:13 Indulás (Felnémetig utazhatunk tovább)