Skip to main content
Fejlesztés

2024-ben nyithat újra a Hunguest Hotel Flóra

By 2023. február 1.

Még 2020-ban jelent meg a hír, hogy jelentős, majd’ 3 milliárd forint értékű fejlesztési támogatást kap Eger második legnagyobb szállodája, a Hunguest Hotel Flóra. A pénzkeretből eredetileg “wellness-, konferencia- és városi szállodává” szerették volna fejleszteni az ingatlant, ám a bejelentést hosszú csend követte és egészen mostanáig nem volt látható jele, hogy valóban megújulna az épület.

Talán örök rejtély marad, hogy az érintettek az országgyűlési választás eredményét, a pandémia végét, ezeket együtt vagy valami egészen mást vártak az elmúlt három év alatt, de talán nem is annyira fontos ez, lényeg, hogy a Magyar Nemzet február 1-i cikke szerint „a Hunguest kitart az ország legnagyobb szállodafejlesztési programja mellett” és, hogy végre Egerben is elindultak a munkálatok.

A történet egyik felén igény szerint jókat lehet bosszankodni, nyilván ismert a Hunguest Hotels háttere és kicsiny hazánk működése, de ha megpróbáljuk letakarni ezt a részt, akkor a maradék másik fél még lehet örömteli. Bárhogy nézzük, végső soron csak arról van szó ugyanis, hogy megújul Eger második legnagyobb szállodája.

A Flóra 190 szobával és 380 ággyal szerepel a szálláshelyek nyilvántartásában, impozáns méreteivel és frekventált elhelyezkedésével megkerülhetetlen szereplő Eger turizmusában. Adottságai miatt mind a szállodaiparban dolgozók-, mind a turisták miatt kiemelten fontos, hogy minél jobb körülményeket és minél magasabb minőséget kínáljon. Árképzése a város más szálláshelyeit is befolyásolja, a hotel vendégköre alakítja azt is, hogy átlagosan milyen fizetőképes kereslet jelentkezik Egerben.

Egyelőre nem nyilvános, hogy pontosan mi készül a szállodában. Korábban keringtek olyan pletykák, hogy akár teljesen újra is építenék a komplexumot, de erre végül valószínűleg nem kerül sor. Egy teljeskörű átalakítással azonban még így is számolhatunk, ha minden a tervek szerint alakul, akkor az első vendégek érkezését 2024-ben várhatjuk.