Skip to main content
Közlekedés

Körbebiciklizhetővé válhat a déli városrész

By 2023. február 24.

Számunkra egészen váratlan hírrel frissült az egri elkerülő út honlapja, mégpedig azzal, hogy gyalog- és kerékpárúttal bővül a tanulmányterv.

A Déli Iparterületen járunk, az M25-ös autóút csatlakozásánál. A területen mostanra az a helyzet alakult ki, hogy nyugatról a Faiskola utcánál még, keletről a Kistályai útnál pedig már van kerékpárút, a kettő közötti biciklis kapcsolat azonban hiányzik. Ha minden jól megy, akkor viszont ez nem sokáig marad így!

Terv: egrielkerulo.hu

Már 2021 óta tudjuk, hogy tervezik a szakasz megépítését, de mivel azóta nem volt hír a munkáról, azt is hihettük, hogy a terv örökre a fiókban marad. És bár a megvalósulásra még most sincs dátum, az azért mindenképp jó hír, hogy az elkerülő út kapcsán ismét felbukkant a kerékpárút.

„a tanulmánytervben kiegészítésre került a Kőlyuk úton a Faiskola utca és Kistályai út közötti a gyalog -és kerékpárút megvizsgálása/megtervezése, amelynek köszönhetően olyan kerékpárút-hálózat valósul meg a 25 sz. főúttól a Kőlyuk út és Kistályai út mentén, ami biztonságos közlekedési feltételeket nyújt a gyalogosan és kerékpárosan közlekedők részére a belváros és a város déli szegmense között.”

egrielkerulo.hu

A szakasszal autóktól elkülönítve, teljesen körbebiciklizhetővé válna a déli városrész keleti oldala, hiszen a Mátyás király, Sas, Kistályai utak mindegyike mellett halad már kerékpárút. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy hosszú idő után végre biztonságosan át lehetne sétálni a Lajosvárosból a szomszédos ipari parkba.