Skip to main content
Kereskedelem

Kiadóvá vált a Centrum áruház 2. emelete

By 2023. április 20.

Különleges hirdetés jelent meg a napokban az ingatlan.com-on, miszerint:

„Egerben, Dobó téri belvárosi üzletházban 2. emeleten lévő egy légterű 600 m2-es üzletrész (a teljes emelet) hosszabb távra kiadó.”

A sokat vitatott Centrum áruházról van szó, melynek első és második emeletén jelenleg kínai áruház működik. Gyanús és egyben félő, hogy a hirdetés ellenére a kínai még ezután is velünk marad, hiszen az 1. emelet értékesítéséről nincs szó. Önmagában az üzlettel persze semmi gond nincs, de azt kár lenne tagadni, hogy az Eger, Dobó István tér 1. címhez egy, a jelenleginél impozánsabb profilt is el lehetne képzelni. Ha az 1. emelet és a kínai marad is, a 2. emelet viszont várhatóan átalakulás előtt áll, izgalmas kérdés, hogy mire számíthatunk.

A Centrum 600 négyzetméter alapterületű 2. emelete 1 500 000 Ft + Áfa + rezsi / hó díjért keresi új bérlőjét. A hirdetés szerint a tér szekcionálható, többféle kereskedelmi vagy irodai célra is használható, de kiállításokra, bemutatókra is alkalmas lehet.

Bár nehéz lenne ennél központibb elhelyezkedésű bérleményt találni Egerben, az adottságok sajnos mégsem tűnnek túl kedvezőnek. A 2. emelet jelenleg az utcáról nem érhető el közvetlenül, peches módon végig kell baktatni az 1. emeleten, hogy tovább folytathassuk utunkat felfelé. Ügyes átalakítással persze semmi nem lehetetlen, kérdés, hogy mekkora beavatkozást bír el az épület és, hogy mennyire rugalmas ebben a kérdésben a tulajdonos.

Városi pletykák szerint a Centrum épülete a közelmúltban gazdát cserélt, a folytatásról és a tervekről viszont sajnos nincsenek nyilvánosan elérhető információk. Az idők során sokan, sokszor bírálták már az áruházat, kevés ennél időtállóbb téma létezik az egri közéletben. A legdrasztikusabb hangok egyenesen a ház elbontását támogatnák, míg mások szerint elég lenne felújítani a homlokzatot és nívósabbá fejleszteni a belső tartalmat. A realitások talaján maradva könnyedén belátható, hogy az első megoldás valamelyest életszerűtlen, a második viszont nagyon indokolt lenne. Mivel egy magánkézben lévő ingatlanról van szó, a város lehetőségei erősen korlátozottak, jobb híján csak abban bízhatunk, hogy az üzleti érdek és a jó ízlés előbb-utóbb rendezi a történelmi belváros legértékesebb kereskedelmi ingatlanának sorsát.