Skip to main content
FejlesztésKözlekedés

Kiírták a közbeszerzést a Sas út II. ütemére

By 2023. május 18.

Május 12-i dátummal megindították a közbeszerzési eljárást a Sas út II. szakaszának felújítására. A forgalmas terület rekonstrukciója egy 835 méteres darabon már 2020-ban elkészült, most a maradék, Puky Miklós utca és Mátyás király út közötti rész kerülhet sorra.

 

A beruházás keretében a tervek szerint megtörténik a…

  • Sas út – Mátyás király út – „Összekötő ág” háromszögben az út és járdaburkolatok felújítása illetve átépítése, az út és járdaszegélyek átépítése, a kapcsolódó zöldfelületek rendezése a csomóponti helyszínrajzi kialakításának, és forgalmi rendjének változatlanul hagyásával.
  • a csapadékvíz-elvezetés javítása
  • szennyvízcsatorna lokális javítása
  • ivóvíz gerinc- és bekötővezetékek részleges cseréje
  • közvilágításnál a meglévő kisfeszültségű részben földkábel, részben légvezetéki hálózat, illetve kapcsolódó oszlopok és lámpatestek elbontása, és új közvilágítási földkábel hálózat kiépítése új oszlopokkal, és lámpatestekkel
  • térfigyelő kamera telepítése a Sas út és Breznay Imre utca keresztezésében

Amellett, hogy a munka végeztével várhatóan kulturáltabb körülmények között sétálhatunk és zökkenőmentesebben autózhatunk majd, további jó hír, hogy a Sas út 2a előtti zöldfelületet fásítják is, így valamelyest zöldebbé válhat a környék.

A fejlesztés jelenleg az ajánlattételi szakaszban jár, aminek a határideje június 19. Érdeklődők ide kattintva böngészhetik át a munka részleteit.