Skip to main content
Kereskedelem

Eladó a Széchenyi István utca 30. szám alatti épület

By 2023. augusztus 29.

A napokban eladóvá vált a Széchenyi István utca 30. szám alatti, belvárosi épület. Pusztán az még nem lenne különösebben izgalmas fejlemény, hogy eladó egy ház, de itt nagy reményeket fűzünk a folytatáshoz.

Az épületben legutoljára százforintos üzlet működött, a ház azonban mostanra kívül-belül nagyon leamortizálódott, teljes felújítás nélkül aligha hasznosítható ismét. Frekventált utcai homlokzatán kifakult reklámok és málló vakolat jelzi a funkciónélküliséget, hátsó bejáratánál pedig hajléktalanok vertek tanyát. A műemlék jellegű házért önmagában is kár lenne, ha tovább pusztulna, de az utcakép még kevésbé viselné jól a hanyatlást.

Fotók: ingatlan.com/33731806

A Széchenyi utca autós forgalom előtt megnyitott szakasza a belváros egyik szégyenfoltja, ahol nagyon nagy szükség lenne az épületek rehabilitációjára. A Lenkey-ház felújításával egy lépéssel már előrébb leszünk, mely sorba szépen illeszkedhetne a Széchenyi utca 30. szám alatti épület is.

Bizakodásra adhat okot, hogy már elkészült egy átépítési tervrajz, így az új tulajdonos ennyivel is közelebb lehet a céljához. Az elképzelés a földszinten vendéglátó funkcióról, az emeleten pedig lakások kialakításáról szólt, ami életszerűnek tűnik, hiszen a ház meglehetősen frekventált helyen fekszik.

Terv: ingatlan.com/33699406

Az ingatlan két hirdetésen szerepel az interneten, érdeklődők ide és ide kattintva olvashatnak a részletekről. A ház ára első ránézésre elég alacsony, 150 millió forint, viszont ezen árnyal, hogy az új tulajdonosnak bizonyára még meglehetősen sok költsége merül fel az átalakítás során.