Skip to main content
FejlesztésKereskedelem

Áruház építését tervezik a vasútállomás mellett

By 2023. szeptember 15.

A Vasút utca északi oldalának hasznosítása jóideje megoldhatatlan feladatnak látszik már Eger életében. A terület jövőjéről időről-időre felreppennek pletykák, ám ezek végül soha nem valósulnak meg. Korábban az Egervin csarnokai álltak itt, melyeket 2012-ben elbontottak, azóta, vagyis már több mint 10 éve üresen pusztul a telek a belváros legforgalmasabb kapujában. Szeptember 18-i ülésén most egy újabb ide szóló elképzelést tárgyal a Városi Urbanisztikai, Klíma és Környezetvédelmi Bizottság, az elképzelések szerint egy áruház érkezne a vasútállomás mellé.

Forrás: Előterjesztés / Terv: Arkt Építész Stúdió

A tervek egy dekoratív és viszonylag izgalmas épületről szólnak. A hagyományosnak mondható áruház be- és kijárata a Deák Ferenc utca felőli oldalra kerülne, a vasútállomás felé eső részen teraszos vendéglátóhelyeket alakítanának ki, az egész épület alatt pedig parkoló létesülne, összesen 121 férőhellyel és kerékpártárolókkal. Az autók a vasútállomás felől, a gyalogosok pedig a Deák Ferenc utca felől közelíthetnék meg a felszín alatti részt. Mivel egyszer a szomszédba érkezne majd az intermodális csomópont is, ezért az áruházat már ehhez igazítva tervezték meg, az átmeneti időszakban még felszíni parkolók épülnének a leendő buszvárók helyére.

Forrás: Előterjesztés / Terv: Arkt Építész Stúdió

Aligha kérdéses, hogy jót tenne a beruházás a környékkel, de az elmúlt 11 év várakozása azért már megtépázta a hitünket, hogy valaha is lehet rendezettebb a vasútállomás környéke a jelenlegi állapotnál. Érdeklődők a bejegyzés végén tölthetik le a forrásként használt előterjesztést további tervekkel, konzultációs véleményekkel.

Kapcsolódó letöltés

Előterjesztés