Skip to main content
KereskedelemMás tollából

Áruházat tervez nyitni az Auchan Egerben?

By 2023. november 30.

Ismét jelentkezett „Hű Olvasónk”, akinek meglátva a nevét a blog postaládájában, mindig felcsillan a szemünk, mert érdekes témákat szokott nekünk hozni. Tartsa meg jó szokását, nagyon hálásak vagyunk érte! Olvasónk legutóbb az újonnan épülő egri óvodákról írt, most pedig az Auchan áruházlánc lehetséges terjeszkedése a téma. Köszönjük a beküldött cikket!

A tegnapi nap folyamán felkeltette az érdeklődésemet egy Jellinek Dániellel készült Interjú, amely az Index oldalán jelent meg. Hogy ki is az a Jellinek Dàniel? Ő az a milliárdos magyar üzletember, aki nemrégiben jelentős tulajdonrészt szerzett meg a Magyarországon működő Auchan áruházakban. Az üzletembert a kereskedelmi lánccal kapcsolatos terveiről kérdezték: https://index.hu/gazdasag/2023/11/27/kereskedelem-uzlet-osszefonodas-auchan-indotek-gvh-jellinek-daniel/

A vállalkozó a cikkben elmondta, hogy a közeljövőben a kereskedelmi egység szeretne az első három legnagyobb forgalmat lebonyolító láncolat közé bekerülni. Ehhez pedig óhatatlanul az szükséges, hogy bővítse kereskedelmi egységeinek számàt. A vállalkozó arról is beszélt a hírportàlnak, hogy az Auchan és az Indotek Group közötti szinergiák kihasználásával, az ingatlanpiacon meglévő szakértelmük, ingatlanvagyonuk és retail hálózatuk révén a későbbiekben lesz lehetőség új üzletek megnyitására, különös fókusszal a vidéki nagyvárosokra. A téma érdekelni kezdett, így kicsit utána néztem, hogy találok e konkrét információt az esetleges tervezett áruház nyitásokkal kapcsolatban, mivel úgy gondolom az Egerben és vonzáskörzetében élők számára mindenképpen előnyt jelentene, ha egy új piaci szereplő vetné meg a lábát a vármegye székhelyen. Rákerestem a tervezett áruházak listájára és nagy meglepetésemre azzal szembesültem, hogy az ominózus áruházlánc városunkban egy 800 nm. területű szupermarket építését tervezi. Erről az Auchan Magyarország wikipedia oldalon találtam adatokat, melyet fénykép formájában is átdobtam Nektek. Sajnos konkrét információ nem olvasható az áruház nyitásáról, azonban mindenképpen reményt adhat ezzel kapcsolatban, hogy a szűkebb hazánkba tervezett szupermarket a listán a harmadik helyen szerepel. Remélhetőleg a közeljövőben már Egerben is vásárolhatunk a sokak által csak „madaras teszkóként” becézett áruházban. A tervezett áruház lehetséges helyéről nincs információm, azonban kicsit eljàtszva a gondolattal mindenképpen praktikus lenne azt az M25 beveztő részére építeni, hogy a város ezen részében is kiállításra kerüljön egy a Nagylaposnal található kereskedelmi csomópont. Az áruház nyitása már korábban is szóbeszéd tárgya volt a városban, azonban ezzel kapcsolatban konkrét előrelépés eddig nem történt.