Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Elkezdődött

By 2012. szeptember 7.2 hozzászólás

Villámcsapásként érkezett a hír, miszerint elindultak az oly’ régóta húzódó belvárosi rehabilitáció munkálatai Egerben. Kedves olvasónk jelezte, mi pedig alátámasztjuk fényképpel, hogy már fel van állványozva a Bartakovics Béla Művelődési Ház teljes homlokzata, az Árva közi parkolóház építését pedig valószínűleg többen is maguktól észrevették – a hivatalosan hétfőn rajtoló munkálatok előkészületeként már a héten jelzőlámpás forgalomirányítás lépett életbe a szakaszon. Ez utóbbit valószínűleg rendőri jelenlét bírálja majd felül csúcsidőben, elkerülve így remélhetőleg az utóbbi pár napban tapasztalt kilométeres torlódásokat a Széchenyi utca irányában.

Elkezdődött hát a nagy munka, ismerd meg a projektelemeket, illetve olvasd el az első hivatalos hírlevelet az aloldalunkon, továbbá jelezd bátran az e-mail címünkön, ha találkozol valami újdonsággal a témán belül!

A közeljövő forgalomkorlátozásai

• 2012. szeptemberében a kivitelezők elkezdték a közműkiváltásokat. Jelenleg a Zalár utcában, a piac melletti részen egy sávon lehet hajtani, mert ott gázellátó vezetéket és elektromos kábelt építenek át. A gépjárművek közlekedését – váltakozó irányban – jelzőlámpa szabályozza.

• Szeptember 10-étől, hétfőtől egyirányú lesz a Zalár utca, az Árva köz felől a Markhot utca irányába lehet majd közlekedni (az elektromos kábel kiváltások miatt). Ezt a forgalmi rendet a piac melletti parkolóház építés ideje alatt végig fent kell tartani.

• Szeptember 10-től, hétfőtől építési területté nyilvánítják és lezárják a piac melletti parkolót, valamint a Zalár utcai, patakparti parkolót. Eger önkormányzata ezzel párhuzamosan ideiglenes parkolókat jelöl ki a Katona téren, a Malom utcában és a Tündérpart utcában.

• Várhatóan szeptember 17-étől nagymértékben megnövekszik a tehergépjármű forgalom a Széchenyi utcában (a parkolóház építés, illetve a Zalár utcai közmű- és mélyépítési munkák miatt).

• Várhatóan szeptember 17-étől a Széchenyi utca Árva köz és a Tűzoltó tér közötti szakaszára CSAK az építési forgalom, a tömegközlekedést biztosító buszok, valamint a taxik hajthatnak be, így megszűnik az átmenő forgalom a Széchenyi utcában. Az észak – déli irányú városi átmenő forgalmat teljes egészében a 25-ös számú főútra terelik.

Szólj hozzá! 2 hozzászólás