Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Indul a Zalár u. fejlesztésének 2. üteme

By 2013. március 28.One Comment

ISMÉT VÁLTOZIK A FORGALMI REND: INDUL A ZALÁR UTCA FEJLESZTÉSÉNEK II. ÜTEME

2013. március 29-én délelőtt egy forgalmi sávban újra megnyitják az autósok előtt Egerben a Zalár utca Árva-köz és Maczky Valér utca közötti szakaszát!

A gépjárműforgalom az Árva-köz irányából haladhat a Markhot utcai híd irányába. Ezzel egyidőben lezárják az autós forgalom elől a Maczky Valér utcát, és itt visszaáll a régi forgalmi rend.

Április 2-tól új forgalmi rend lép életbe a Zalár utca Tábornok-ház mögötti szakaszán. Ezen a területen folytatódik tovább a Zalár utca rekonstrukciójának II. üteme, ezért a Zalár utca Maczky Valér utca és Markhot utcai híd közötti szakaszát egyirányúsítják a Markhot utca irányába! A munkaterületen közműkiváltásokkal és csapadékcsatorna építéssel kezd a kivitelező, mely a gyalogos forgalmat is jelentősen akadályozni fogja. Ebben az ütemben átépítik a Tábornok-ház Zalár utca felőli részén található fizető parkolót is, ezért azt lezárják.

Tisztelettel kérjük az autósokat, hogy – miután Eger Önkormányzata ingyenes parkolókat jelölt ki a Malom utcában (a volt 3-as iskola területén) és a Bartakovics utcában (a kórházi sportpálya területén a Tündérpart utcánál) – lehetőség szerint ezeket a parkolókat vegyék igénybe! A belváros rehabilitációs programhoz kapcsolódó fejlesztések miatt a belvárosi közlekedésben továbbra is torlódások várhatóak, így amennyiben lehetséges, érdemes a belvárosba alternatív közlekedési eszközzel, vagy tömegközlekedéssel érkezni.

Köszönjük a gépjárművel közlekedőknek és a gyalogosoknak a Zalár utca felújítása I. ütemének ideje alatt tanúsított türelmet és megértést! Számítunk erre a továbbiakban is!

A Zalár utca teljes rekonstrukciója tartalmazza az útpályaszerkezet átépítését, gyalogjárda megépítését, a kapcsolódó közműkiváltások megvalósítását, a patak támfal mellett lévő új fasor telepítését és az utcabútorok kihelyezését. A beruházás lebonyolításához a megrendelő és a kivitelező közös ütemtervet készített, eszerint első  ütemben a Zalár utca, Árva-köz és Maczky Valér utca közötti, több mint 150 méter hosszú szakaszának megújítását kezdték el. Ezen a szakaszon elkészültek a közműkiváltások, megépült az útpályaszerkezet betonalapja és egy réteg aszfaltot is terítettek már.

A kivitelező a végleges, ún. kopó aszfaltréteget csak a beruházási munkák legvégén, a nyári hónapok során, egyszerre teríti le a teljes Zalár utcára. Az I. ütem befejezésével és a II. ütem elkezdésével ismét jelentős forgalmi rend változásra számíthatnak a gyalogosok és a gépjárművezetők is!

Indul a Zalár utca II. fejlesztési üteme – Önkormányzati közlemény

 

Az önkormányzati tájékoztató eredeti DOC formátumban innen tölthető le.

Szólj hozzá! One Comment

  • laport szerint:

    Vasárnapra kellene elkészülnie a parkolóháznak, de a mai állapot alapján nem fog.