Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Befejezéséhez érkezett a Zalár utca – Frissítve!

By 2013. augusztus 27.augusztus 28th, 20139 hozzászólás
[box border=”full”]Frissítés!

„A szerdai csapadékos időjárás, valamint a meteorológiai előrejezések alapján elmondható: bizonytalanná vált, hogy az aszfaltozás elvégezhető-e csütörtökön, így a kivitelező a hivatali szakirodával egyeztetve úgy döntött, hogy augusztus 29-én mégsem zárja le teljes szélességében a Zalár utcát, és ezen a napon nem végzi el az aszfaltozást. Az autósoknak tehát csütörtökön nem kell útzárra számítaniuk a Zalár utcában, ugyanakkor továbbra is lehetnek útszűkülettel, kisebb korlátozással járó, forgalmat lassító munkák.

Amint lesz új aszfaltozási időpont, a sajtó útján értesítjük az egrieket!

Az a célunk, hogy a Zalár utcát mihamarabb újra birtokba vehessék az autósok, ám addig is kérjük a tisztelettel kérjük a közlekedők megértését, és türelmét!”

[/box]

ÚJJÁÉPÜLT A ZALÁR UTCA:

VÉGLEGES ASZFALTRÉTEGET KAP A TERÜLET

Augusztus 29-én, csütörtökön felkerül a végső, aszfalt kopóréteg a belvárosi rehabilitációs program keretében teljesen megújult Zalár utcára. Kedvező idő esetén ezen a napon reggel 8.00 és kb. 16.00 óra között teljes szélességében szükségessé válik a Zalár utca lezárása a Markhot utcai híd és a parkolóház közötti szakaszon.

A lezárás az árva-közi kis parkolót nem érinti, így azt egész nap megközelíthetik az autósok. Az Árva-köz felől a Markhot Ferenc Kórház megközelítése is egész nap biztosított lesz.

A kivitelező és az önkormányzat Városüzemeltetési Irodájának szakemberei úgy határoztak, hogy az Árva-közt egy másik napon, vélhetően a szeptember 2-ával kezdődő hét első felében zárják le a forgalom előtt.

A közlekedők ezután újra birtokba vehetik majd a teljesen megújult Zalár utcát, türelmüket, megértésüket ez úton is kérjük, és tisztelettel köszönjük!

Városi közlemény

Szólj hozzá! 9 hozzászólás

 • Zsolt szerint:

  Szép lett az utca, de a Zalár patika lépcsőjét jobban is meg lehetett volna tervezni, mert annyi hely sem maradt, hogy legalább két ember kényelmesen elférne egymás mellett.

  • Sasi szerint:

   Most tényleg szűkös, de csak ideiglenesen – a későbbiekben megszűnik majd ugye a Centrum melletti parkoló, a hozzá vezető útból pedig sétálóutca lesz, tehát gyakorlatilag egészen a patakmederig kiszélesedik majd a lépcső melletti járda is. De mutatok róla inkább egy képet, úgy egyszerűbb.

   • Névtelen szerint:

    Köszönöm a felvilágosítást. Arra én is gondoltam, hogy talán csak ideiglenes, mert az eszemben volt, hogy a Centrum felé vezető út is át fog alakulni, csak arra nem gondoltam, hogy ott az úttest az meg fog szűnni.

  • Névtelen szerint:

   Igen, ezen én is bosszankodtam egy ideig, aztán rájötte arra, amit Sasi is írt:)
   Az Irgalmasok temploma sarkánál viszont tényleg kevés hely maradt, mert a fal tövébe csináltak egy 30-40cm széles vízelvezető kavicságyat.

 • laport szerint:

  Dobó tér felújítása vajon mikor kezdődik?
  Lehet, hogy a parkolóház átadásának csúszása miatt tolódik? Mert gondolom a Szúnyog közt addig nem kezdik el átalakítani, amíg a parkolóház nem nyit meg, de így a lovasszobrot sem tudják átvinni.

 • vendeg11 szerint:

  Én már csak remélni tudom, hogy az idén már nem indul el a Dobó tér „szétbombázása” . Nagyon az év vége felé tartunk. A téli város hangulatát imádom. Nem igazán lenne csodás ,ha míg a többi városba jóhangulatú, szép a város, addig nállunk ronda földkupacok, túrások rondítanák az ünnepeket! :(