Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

A kapcsolódó munkákra vár a kerékpárút

By 2013. december 16.5 hozzászólás

Október közepén írtunk róla, hogy elkerültek a kordonok a belvárosi rehabilitáció keretében megépült új bicikliút lejárataitól. Gyanús volt, hogy csak az olvasóinktól kaptunk hírt róla, de hát ráfogtuk a város egyébként is siralmas tájékoztatására a dolgot. A kordonok aztán azóta visszakerültek és a turpisságra is fény derült: hivatalosan nem volt- és egy ideig még nem is lesz megnyitva a szakasz.

A lezártságnak több oka is van, az egyik legjelentősebb, hogy valójában még nincs kész a szakasz. A kórház mellett még csak az útpályát fejezték be, hiányzik hozzá a csapadékvíz elvezetés, a támfal, valamint a felszíni csatlakozás kiépítése. Adósság a kerékpárút megvilágítása is, ez a közterület felújításokkal egyszerre történik majd meg.

kerekparut

Belátható időn belül egy teraszos köztér váltja fel a szemközti támfalat

Az említett munkák közvetlenül érintik a kerékpárutat, de közvetett elemek is akadályozzák még az átadást, ilyen az Eszperantó sétány felújítása (ahol a Kossuth Lajos utcáig folytatódni fog a szakasz), valamint az érintett hidak felújítása. A kerékpárút összesen ugye négy híd alatt halad el, ezek közül a Dobó téri és a Markhot Ferenc utcai átkelőt is felújítják, mely munkákat elsősorban statikai okok miatt is meg kell várnia a bicikliútnak. Amíg pedig ezek nem készülnek el, az akadályok is maradnak a lehajtók előtt.

Szólj hozzá! 5 hozzászólás