Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Ahogy még nem láttad a Dobó tér szobrait (2)

By 2014. február 26.14 hozzászólás

Egyszer már megmutattuk, ahogy lekerültek helyükről a Dobó tér szobrai, most ugyancsak a Média Eger galériájára támaszkodva, a javításukról ollóztunk át pár fotót magunkhoz. Először valami bizarr rémálomnak tűnnek a képek, ahol ismert objektumok jelennek meg teljesen szokatlan környezetben és ugyancsak furcsa módon – viszonylag ritkán láttuk ugye eddig Dobót barnás színben a lovasok mellett állni egy telephelyen.

Szólj hozzá! 14 hozzászólás

 • Tamás szerint:

  Kíváncsi lennék hová a fenébe vitték homokszóratni, mikor itt Egerben megcsináltuk volna, bizonyosan az ár töredékéért…. Még az helyi iparűzési adó is itt maradt volna….

 • Tamás szerint:

  És nembeszélve a fuvardíjakról…khm… Valakiknek biztos jó…

 • Tamás szerint:

  Végülis van már parkolóházunk, vizibicaj utunk, Dobóterünk az nincs.. Kórházunk nem épül, csak a zsebek dagadnak..

 • Tamás szerint:

  Nem érdemes a széllel szemben pisilni.

 • Gábor szerint:

  Kedves Tamás!
  Te már félig halott vagy! A fenti írásaidért a FIDESZES VÁROSVEZETÉS BÉRGYILKOSAI már keresnek. Ég veled! Jó ember voltál!

  Üdv: Egy MAGYAR aki NEM polgár

 • laport szerint:

  Úgy rémlik azt olvastam valahol, hogy végül mégis Egerben újítják fel a szobrokat. De hátha majd benéz Anett és pontosít :)

 • attila szerint:

  szégyelhetik magukat amiért a dobó tér szobrait lebontották és máshová helyezik át…szégyelhetik magukat az egriek amiért ezt hagyták…

 • niki szerint:

  Álljatok már le basszus, mindenben csak a rosszat látni… hihetetlen… leszedték, felújítják, visszarakják, még meg is érteném a nagy felháborodást, ha nem tennék vissza vagy kitennék a város szélére, de 100 méterrel kerül arrébb, nehogy már belehaljatok…

  • Zééé szerint:

   Te nagyon okos vagy ám!! Csak rajtunk kívül több száz ember ezt a véleményt vallja,igaz ők nem olyan okosak és bölcsek mint TE!!

   • Sasi szerint:

    Bár az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy valószínűleg ezres (tízezres?) létszámú lakó meg örül a felújításnak, csak ők halkabbak. Érdemes szélesebb körben beszélgetni a felújításokról, meglepő véleményeket hallhatunk :)

 • Zééé szerint:

  Eger szélén a régi keverőtelepen csinálták!!(egerbakta irányába)
  Én láttam amikor beemelték a szobrokat!! Ez az egész Dobótéri procedúra egy nagy szégyen!!!!

 • Egri2 szerint:

  Mi tényleg a 10 millió szakértő országa vagyunk… Mindenki mindent tökéletesen tud, csak mások a hülyék. :) Gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy a szobrok felújításának csak egy minimális része a tisztítás. Vagy restaurálást is vállalnak, Tamás? Másrészt ha jól sejtem nyilvános közbeszerzés volt, adtak be ajánlatot? Ha nem, akkor nem értem a hőbörgést. A bicikliutat is divat fikázni. És akkor mi van, ha évente átlag egy hetet víz alatt van? Belehal valaki? Majd letakarítják róla hordalékot és újra birtokba veszik a bicósok. De ha bárkinek jobb ötlete van, hogy lehet szintben különválasztani a bicikliút É-D-i forgalmát a belváros K-Ny-i forgalmától,akkor ne fogja vissza magát. Megoldást erre még nem nagyon olvastam, de kritizálásban erős a mezőny. Dobó tér épül, már nagyon ráfért a felújítás. Az ember is felújítja, átrendezi a lakását időnként… A kórház kapcsán meg lehet a megyei önkormányzathoz fordulni panasszal. ;)

 • Dobó Katica szerint:

  Fel nem foghatom azokat a kommenteket,hogy „szégyellhetik magukat az egriek,hogy hagyták”….akik ezt írják,(Pl.”attila” )honnan szedik,hogy hagytuk???…esetleg megfordulhatna a fejükben,hogy azok,akik döntöttek,talán lesz@rták,mi mit is akarunk???…amúgy…az utolsó pillanatban sem hagytuk!!!…volt,aki a testével is védte…szégyellhetjük magunkat…hmmm

 • Erdős Zoltán szerint:

  Ha a Dobó téren maradt akkor nincs semmi baj.Egy kis újjítás meg még másik képet adhat róla.Nézétek meg legalább közelebről és azt nézétek milyen munka.Viszont az a vízszönyeg nem illik bele a képbe pont a téren nem.Meg legalább lássátok a szándékot hogy lett ráköltve valami is egyáltalán és nem a MÉH telepen végezte.Egy volt Egri véleménye.