Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Hamarosan elkészül a kis Dobó tér

By 2014. március 28.One Comment

A belvárosi rehabilitáció legfrissebb híreiről szóló városi közlemény alább elolvasható, fontos részletekkel az aktuális közlekedési rendről:

JÖVŐ HÉTEN ELKEZDIK AZ EGRI DOBÓ TÉR BETONOZÁSÁT

Nagy ütemben halad a munka: az egri közterületek megújításán 8-10 munkagép és 50-60 munkás dolgozik minden nap. A Dobó téren a március 31-ével kezdődő héten – időjárás függvényében – már elkezdik a betonozást. Amint az aljzat elkészül a megfelelő szakaszon, Eger megújuló főtere ismét megnyílik a gyalogosok előtt és az áthaladás már folyamatosan biztosított lesz. Betonozás után a díszburkolat elhelyezése következik, s a tér szeptemberben nyerheti el végleges formáját.

Nagyon fontos információ, hogy – miután a kivitelező a Minorita templom előtt is felszedte a burkolatot – a Dobó téren most gyalogosan nem lehet áthaladni: a Városháza és a Minorita templom mellett csak a Szent Hedvig Kollégium bejáratáig vezet a gyalogos sáv! Mindezt több tábla is jelzi, mégis fontos, hogy senki ne megszokásból közlekedjen, hanem tudatosítsa ezt magában!

A kis Dobó teret négy irányból lehet most megközelíteni:

– a Hibay utca felől

– a Centrum parkoló felől (a „lábas” ház ismét megnyitott átjáróját használva)

– a Minaret irányából (a Torony utca – Dobó utca útvonalon)

– a Vár felől, a Dobó utca irányából

A napokban a kis Dobó téren befejezték a földmunkákat, az áramszolgáltató a Dobó utca felőli részen még kábelt fektet, de – ideális időjárás mellett – jövő héten már elkészülhet a kis Dobó tér burkolatának lerakása és a fugázás is.

IMG_9874

További, fontos információ, hogy az Érsek utca a Széchenyi utca irányából március 31-én, hétfőtől – várhatóan 3 napra – zsákutcává válik az autósok számára. Ennek oka az, hogy a szennyvíz gerinccsatorna építése eljutott az Érsek utca vonaláig. Ezt követi majd a hasonló munka a Szent János utcánál, de a kivitelező pallók segítségével mindkét irányba biztosítják majd a gyalogos forgalmat.

Eger belvárosának megújítása kellemetlenséggel, porral, útlezárásokkal jár ebben az átmeneti időszakban. Szíves türelmüket kérjük, biztatásukat, megértésüket köszönjük!

Városi közlemény

Szólj hozzá! One Comment