Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Lezárják az Eszperantó sétányt

By 2014. április 10.

Hőbörögtünk magunkban nemrég, hogy egy ujjal sem nyúltak még az Eszperantó sétányhoz, pedig az az egyik kedvenc részünk Egerben és azt várjuk az egyik legjobban a belvárosi rehabilitációból. Csendes (és egyébként részben alaptalan) duzzogásunk valószínűleg meghallgatásra talált, kaptunk ugyanis ma egy tájékoztatót, hogy holnaptól „végre” lezárják a sétányt és hozzáfognak ahhoz is. Öröm és boldogság alant, de előtte egy kép illusztrációként a szakaszról:

10003582_743108129042064_2142955743_o

Továbbra is nagy ütemben halad a munka az egri közterületek megújításán. Fontos információ, hogy a munkálatok következtében 2014.04.11-től (péntektől) mó- dosul az Eszperantó sétány gyalogosforgalom közlekedési rendje. 

Egerben 2014. 04. 11-től, azaz péntektől, lezárják az Eszperantó sétányt a Kossuth utca és az új (Hibay Károly utca illetve Fazola utca felé vezető) híd közötti szakaszán. Itt a gyalogos közlekedés a munkálatok idejére megszűnik.

Az irodaház (Dobó tér 6/A), az új híd és a Dobó tér irányából is megközelíthető az elkövetkezendő napokban, azonban várhatóan 2014. 04. 14-től (hétfőtől) a sétány Kossuth utca és a Dobó tér közötti teljes szakaszát lezárják. Hétfőtől az irodaház kizárólag a Hibay utca felől az új hídon keresztül közelíthető meg, a kivitelező itt fogja biztosítani a bejárást az épülethez.

Az Eszperantó sétányt várhatóan a következő hónapban nem lehet majd használni, ezalatt alakítják ki a kivitelezők a sétány új pályaszerkezetét és rakják le a díszburkolatot.

Szíves türelmüket kérjük és megértésüket köszönjük!

Dobó tér – Eger patak – belvárosi térsor funkcióbővítő rehabilitációja című pályázat az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

Sajtóközlemény