Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

24,5 millióból újul meg a Dobó téri híd

By 2014. május 5.One Comment

Alakul a kerékpárút kipróbálásakor megfogalmazott kritikánk, fokozatosan szépül ugyanis azóta az új szakasz környéke, most éppen a Dobó téri híd újul meg fölötte. Emiatt ezen a héten le is zárják az átkelőt, várhatóan május 9-ig.

IMG_1913 IMG_1916 IMG_8652

MEGÚJUL A KIS DOBÓ TÉRI HÍD!

A belvárosi rehabilitációs munkálatokkal párhuzamosan, Eger Önkormányzatának 24,5 millió Ft-os, saját költségvetési forrásából újul meg a kis Dobó téri híd. Az átkelő felújítását május 5-én kezdte el a kivitelező, a munka május 9-ig biztosan akadályozza a gyalogos forgalmat. Az átkelő teljes felújítása – időjárástól függően – várhatóan egy hónapot vesz igénybe.

 

A munka május 9-ig biztosan akadályozza a gyalogos forgalmat:

– Május 5-én, hétfőtől a kis Dobó térre tehát kizárólag a Végvári Vitézek tere – Dobó utca útvonalon, vagy a Hibay utca irányából lehet bejutni. Ez legalább május 9-ig, de lehetséges, hogy tovább is tart majd.

– Fontos tudni azt is, hogy a munkálatok idejére a Gerl utca felőli árkádos átjárót is szükséges volt lezárni!

– A Szent Hedvig Kollégiumhoz és a Minorita templomhoz a gyalogosok bejárását a Bajcsy-Zsilinszky utca irányából, a Városháza épülete mellett biztosítja a kivitelező.

– A néhány napos kellemetlenség miatt szíves türelmüket kérjük és megértésüket köszönjük!

Az Eger patakon átívelő kis Dobó téri hidat legutóbb több, mint 20 évvel ezelőtt újították fel, azóta az építményt borító lemezek, valamint a híd alatt található gerendák is erősen korrodáltak. Az átkelő teljes felújítása az elkészült kerékpárút és a Dobó tér folyamatban lévő megújítása miatt is elengedhetetlen.

 

A FELÚJÍTÁS MŰSZAKI TARTALMÁRÓL:

A felújítás során a híd gerendáit borító lemezeket eltávolítják, majd nagynyomású homokszórással tisztítják meg a korrodálódott felületet. Ezt követően eltávolítják a sérült betonelemeket, s az „egészséges” réteget vashálóval borítják, majd nagy szilárdságú, lőtt betonnal javítják.

Miután a hídpálya burkolatát elbontották, felülről a tartószerkezetig szintén homokszórással tisztítják meg a pályalemez betonrétegét. A helyreállított szerkezet ezután új szigetelést kap, végül erre a felületre kerül a védő beton, majd a megújuló egri belvárosra jellemző, igényes, természetes kőburkolat.

A híd felújítása során csaknem 40 méter hosszú közművezetéket váltanak ki, több mint 20 m3 nagyszilárdságú betont használnak fel. A kis Dobó téri híd 140 m2 felületen kap új szigetelést.

Városi közlemény

Szólj hozzá! One Comment